Drie jaar ná hul skeiding gaan dit goed met die voormalige Siamese susters wat in Lyon geopereer is

Drie jaar ná hul skeiding gaan dit goed met die voormalige Siamese susters wat in Lyon geopereer is

Hulle kon onlangs in Kameroen ontmoet professor Pierre-Yves Mure wat hulle suksesvol in Lyon in 2019 geopereer het.

Bissie en Eyenga woon nou al meer as drie jaar apart. Op 13 November 2019 het die twee Siamese tweeling Kameroeners van een jaar oud het 'n komplekse operasie in Lyon ondergaan om hul skeiding moontlik te maak, wat nodig is vir hul oorlewing.

Professor Pierres-Yves Mure in Kameroen

'n Bietjie meer as drie jaar na hierdie mediese prestasie kon die twee susters, nou 'n tweeling, vir professor Pierre-Yves Mure sien wat hul operasie by die Hospices Civils de Lyon uitgevoer het.

Tydens 'n sakereis na Kameroen kon die dokter met die twee jong meisies praat wat vandag "nog in goeie vorm is", berig die Chain of Hope-vereniging wat die twee dogtertjies gevolg en ondersteun het.

Die gesondheidstoestand van Bissie en Eyenga het aanleiding gegee tot 'n belangrike golf van solidariteit. Gebore Siamees, was die twee Kameroeners aan mekaar verbind op die vlak van die lewer en die basis van die toraks.

'n Komplekse chirurgiese operasie

Eers in die hospitaal opgeneem in Kameroen, moes die twee kleintjies toe na Frankryk in Lyon geneem word om 'n baie komplekse chirurgie.

Die operasie wat by die Vrou-Moeder-Kind-hospitaal in Lyon uitgevoer is, het 'n vyf uur lange chirurgiese ingryping vereis wat deur professor Pierre-Yves Mure en twee mediese spanne uitgevoer is. Die twee jong meisies is uiteindelik suksesvol geopereer en moes geleidelik daaraan gewoond raak om apart van mekaar te leef.

Slegs ’n paar weke ná hul operasie en ná die laaste mediese ondersoeke kon die twee oud-Siamese terugkeer na Kameroen waar hulle tans woon. In die foto's wat deur die Chaîne de l'Espoir gepubliseer is, sien ons hulle nou so normaal ontwikkel soos dogtertjies van hul ouderdom.Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.bfmtv.com/lyon/trois-ans-apres-leur-separation-les-anciennes-soeurs-siamoises-operees-a-lyon-se-portent-bien_AN-202212280277.html


.