In Indië is gevangenisvakansies al die woede

In Indië is gevangenisvakansies al die woede

Bring 'n nag in die sel deur vir pret. "In Indië is gevangenisvakansies die neiging van die oomblik, beide vir toeriste en plaaslike inwoners", en “baie aanhoudingsentrums” die moontlikheid bied om "besoekers om die 'omvattende ervaring' van opsluiting uit te leef sonder om 'n misdaad te pleeg", vertellings Nikkei Asië.

By Haldwani-gevangenis in die staat Uttarakhand, besoekers “bly in selle en eet maaltye wat voorberei is van produkte wat deur gevangenes gekweek is”. In dié van Tihar, in Nieu-Delhi, word hulle aangebied om "om die uniform van die inrigting te dra en op die vloer te slaap, net soos gevangenes oortreders".

Agt dollar per nag

In die meer as 200 jaar oue Sangareddy-aanhoudingsentrum in die suide van Indië, “Die verblyf van vier en twintig uur kos die beskeie bedrag van 8 dollar [EUR 7,50]", besonderhede oor die Japannese Engelstalige media, terwyl 'n mens in dié van Yerawada, in Pune, in die staat Maharashtra, kan "aan professionele gevangenisaktiwiteite deelneem, soos kunsvlytwerkswinkels".

Tronktoerisme bestaan ​​elders as in Indië. Jy kan koffie drink in 'n vrouetronk in Colombia of selfs “partytjie saam met gevangenes vir geld” by die San Pedro-gevangenis in La Paz, Bolivia, berig die tydskrif. Die aantrekkingskrag vir aanhoudingsentrums is nie heeltemal nuut nie, aangesien daar honderd gevangenismuseums in die wêreld is, van Londen tot San Francisco via Phnom Penh, die meeste van die tyd in tronke van sinistere geheue geïnstalleer. .

Die besoeker wat homself trakteer op 'n verblyf van hierdie tipe kruis 'n bykomende stadium van die "'Makabere toerisme', wat bestaan ​​uit die besoek van plekke wat verband hou met dood, lyding en tragedie". Die simulasie van gevaar is veronderstel om sy deel van opwinding te bring.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.courrierinternational.com/article/tourisme-en-inde-les-vacances-en-prison-sont-a-la-mode


.