Kondome, brandstof, toename in die Smic ... wat verander op 1 Januarie in Frankryk

Kondome, brandstof, toename in die Smic ... wat verander op 1 Januarie in Frankryk

Gepubliseer op: Gewysig:

Op 1 Januarie 2023 styg die minimum loon in Frankryk, kondome word gratis vir diegene onder 26, die algemene verlaging in die brandstofprys word vervang deur 'n geteikende toelaag. 'n Kykie na wat vir die nuwe jaar verander. 

Die minimum groeiloon (Smic) is outomaties opgegradeer 1,8% weens prysstygings. Dit styg tot 1 353 euro netto maandeliks, 'n verhoging van 24 euro. Bruto, vir 'n voltydse 35-uur-week, styg die maandelikse minimumloon tot 1 709 euro en die uurlikse minimumloon tot 11,27 euro.

In die staatsdiens sal die salarisse van die 410 000 laagsbetaalde agente ook op 1,8 Januarie 1 met 2023% verhoog word. 

   Die Navigo-maandelikse intekening, wat nodig is om met openbare vervoer in Île-de-France te reis, verhoog met 12% tot 84,10 euro. Die enkelkaartjie verhoog tot 2,10 euro.

Alle jongmense onder die ouderdom van 26 kan nou kry gratis kondome by die apteektoonbank.  

  • Brandstof: einde van die algemene korting 

Die algemene korting op brandstof by die pomp word vervang deur 'n toelaag van 100 euro wat gereserveer is vir die 10 miljoen mees beskeie werkers (jaarlikse belastinginkomste van verwysing per aandeel laer as 14 700 euro) wat 'n motor of 'n tweewielmotor gebruik om werk toe te gaan. Jy moet daarvoor aansoek doen op die impots.gouv.fr webwerf.

  • 100 euro vir eerste keer saamryers

'n Bonus van 100 euro word belowe aan motoriste wat in 2023 sal begin saamry, op lang reise sowel as op dié van die daaglikse lewe (vanaf 'n sekere aantal reise).

Die bedrag van die ekologiese bonus vir die aankoop van 'n elektriese motor word verhoog tot 7 000 euro vir die helfte van die huishoudings, die mees beskeie.

  •  Elektrisiteitsmeters 

Elektrisiteitsmeterlesing word betaalbaar vir kliënte wat nie met 'n Linky-meter toegerus is nie en wat nie vir Enedis 'n selflesing gestuur het gedurende die afgelope 12 maande nie.

Hierdie kliënte sal elke twee maande 'n fooi van 8,48 euro gehef word wat deur die energieverskaffers gehef word.

Die verhoging in gereguleerde aardgasverkooptariewe sal tot 15% beperk word. Hierdie tariefskild van toepassing op residensiële intekenare (wat minder as 30 MWh/jaar verbruik) sowel as woonstelle met 'n individuele aardgasvoorsieningskontrak.

La Poste sal sy rooi stempel vir dringende briewe wat die volgende dag afgelewer word vervang met 'n gedematerialiseerde weergawe. Die nuwe formule, genaamd "rooi e-brief", sal toelaat dat dokumente van tot drie velle na die laposte.fr-webwerf of na 'n poskantoor gestuur kan word, via 'n outomatiese masjien of met die hulp van 'n posman. Die dokument sal naby die geadresseerde gedruk word, omhul en die volgende dag versprei word indien dit voor 20:00 gestuur is.

Die premie vir die huur van vakleerlinge sal 6 000 euro in 2023 wees vir 'n minderjarige as vir 'n volwassene onder 30 jaar oud. Tans is hierdie hulp 5 000 euro vir 'n minderjarige, 8 000 vir 'n volwassene.

  • Geboortesifting

Geboortesifting, wat daarop gemik is om alle pasgeborenes vir seldsame maar ernstige siektes te ondersoek, is uitgebrei na sewe nuwe patologieë, wat die totale telling op dertien te staan ​​bring. 

Die betrokke nuwe siektes is homosistinurie, leucinose, tyrosinemie tipe 1, glutaarsuurie tipe 1, isovaleriese acidurie, langketting hidroksiasiel COA-dehidrogenase-tekort en karnitienopnametekort.

  • Gestremdheid: uitgebreide bystand

Doofblinde mense of mense met intellektuele, kognitiewe of sielkundige gestremdhede sal by die Ongeskiktheidsvergoedingsvoordeel (PCH) kan baat. Dit befonds 'n versorger om bystand te verkry in die uitvoering van sekere daaglikse lewensdade.

  • Verdubbeling van die koers van nuwe PEL's

Vir die eerste keer in 22 jaar sal die vergoedingskoers van behuisingspaarplanne (PEL) wat vanaf 1 Januarie onderteken is, verhoog tot 2% teenoor 1% vandag. 

  • Geen gasketel met MaPrimeRénov'

Die MaPrimeRénov'-stelsel sal nie meer die aankoop van gasketels subsidieer nie, insluitend dié met baie hoë energieprestasie. 

In die vasteland van Frankryk kan wonings wat meer as 450 kilowattuur per vierkante meter per jaar verbruik volgens hul energieprestasie-diagnose (DPE) nie meer gehuur of herverhuur word nie. Hulle sal voortaan as onwelvoeglik beskou word, soos onhigiëniese verblyf of verblyf sonder 'n kombuis. 

  • Einde van kuikenmaal

In die lêhensektor moet produsente 'n einde maak aan die roetine-uitskakeling van manlike kuikens deur die geslagsbepaling van embrio's in die eier te veralgemeen. ’n Afwyking is ingestel vir die mannetjies van wit henne (ongeveer 15% van nasionale produksie) op grond daarvan dat dit moeiliker is om hul geslag te bepaal voordat hulle uitbroei.

’n Hervorming van oesversekering hersien die vergoedingsvoorwaardes vir boere in die lig van die trivialisering van oesverliese onder die effek van klimaatsverandering, en moedig hulle aan om versekering uit te neem.

  • Einde van verkragtingsverhore 

Misdade wat met tot twintig jaar gevangenisstraf strafbaar is, hoofsaaklik verkragting, sal nou in eerste instansie deur strafhowe, jurisdiksies sonder gewilde jurielede beoordeel word en nie meer deur assisinghowe nie.

  • Einde van outomatiese vonnisvermindering  

Hierdie meganisme het outomaties aan gevangenes (behalwe terrorisme) vonnisverminderings gebied, behalwe vir slegte gedrag. Voortaan is dit 'n vonnistoepassingsregter wat slegs vermindering sal kan toestaan ​​aan aangehoudenes wat "voldoende bewys van goeie gedrag" gelewer het of wat "ernstige pogings tot herintegrasie" toon.  

Met AFP 

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.france24.com/fr/france/20221229-france-pr%C3%A9servatif-carburant-hausse-du-smic-ce-qui-change-au-1er-janvier


.