nuwe maatreëls om die einde van die jaar vieringe te bewaar

nuwe maatreëls om die einde van die jaar vieringe te bewaar

Weens die "aansienlike oplewing in Covid-19-gevalle en sterftes in China" en "die verwagte verdigting van bevolkingsbewegings gedurende die einde-van-jaar-vakansies", het die regering besluit om nasionale beheermaatreëls teen die virus gedurende hierdie tydperk te versterk. . Hierdie Woensdag, 28 Desember, het die Minister van Openbare Gesondheid (Minsanté), Manaouda Malachie (foto), "sistematiese sifting deur antigeniese RDT's (of vinnige toetse, redakteursnota) voorgeskryf van alle pasiënte wat by gesondheidsfasiliteite aanmeld, in besonder nooddienste en buitepasiënt konsultasies.
Die maatreël is vervat in 'n omsendbrief wat gerig is aan die streekafgevaardigdes van die Ministerie van Gesondheid, aan die hoofde van gesondheidsdistrikte en aan die hoofde van gesondheidsfasiliteite in die land. Die lid van die regering beveel ook die "versterking" van inenting teen Covid-19 in hospitale en inentingsentrums, sowel as die "intensifisering" van kommunikasie oor nakoming van versperringsmaatreëls.  
Vir hierdie doel vra Manaouda Malachie sy streekafgevaardigdes om die onmiddellike implementering van die genoemde maatreëls te verseker "waarvoor 'n weeklikse verslag elke Dinsdag by die Public Health Emergency Operations Coordination Centre (Ccousp) verwag word". , kan ons in die dokument lees. Verlede September het die Ministerie van Gesondheid egter verklaar dat hy 'n voorstel gemaak het om die regeringsmaatreëls wat op 17 Maart 2020 geneem is, die dag na die bevestiging van die eerste gevalle van Covid-19 in Kameroen, te vergemaklik.
Sonder om egter te spesifiseer watter maatreëls dit is. Hy het nietemin 'n maand vroeër bevestig dat "die dra van 'n masker nie meer verpligtend is nie, veral in oop ruimtes". Dit, terwyl hierdie maatreël nog nooit amptelik opgehef is nie, al word dit in die algemeen min gerespekteer.
Volgens amptelike statistieke het Kameroen 124 136 positiewe gevalle op 24 November 2022 gehad, insluitend 122 130 remissies en 1 965 sterftes. Meer as 2 miljoen Kameroeners is ingeënt tydens die vyfde ronde van inenting teen Covid-19 wat van 18 tot 27 November georganiseer is, dui op die Uitgebreide Inentingsprogram (EPI). Voor hierdie veldtog het meer as 1,5 miljoen burgers reeds ten minste een dosis van die entstof ontvang.
PNN
Lees ook:
Covid-19: ten minste 1,8 miljoen mense wat tydens die laaste veldtog ingeënt is, 'n rekord vir Kameroen
Covid-19: na verdere verligting van beheermaatreëls
Covid-19: regering teenstrydighede oor die dra van 'n masker

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/2912-9870-covid-19-de-nouvelles-mesures-pour-preserver-les-fetes-de-fin-d-annee


.