Openbaring oor die bedrag van die finansiële skenking van Algerië

Openbaring oor die bedrag van die finansiële skenking van Algerië

Na 'n lang stilte aan die hoeveelheid Algerynse vrygewigheid toegestaan ​​op 1 Desember, het die Tunisiese regering uiteindelik die besonderhede bekend gemaak. In reaksie op 'n versoek om toegang tot inligting wat op 19 Desember deur die Al Bawsala-vereniging gemaak is, spesifiseer die Tunisiese Ministerie van Finansies dat die waarde van die skenking $100 miljoen is terwyl die lening $200 miljoen is, teen 'n vaste jaarlikse rentekoers van 1%, terugbetaalbaar meer as 15 jaar, insluitend 5 jaar van genade. 

Ter herinnering, 'n deel van die Algerynse opposisie het verlede Augustus aangekondig dat Algiers beoog om 'n "geskenk van $200 miljoen" aan Tunisië te bied, as 'n beloning vir die hartlike verwelkoming deur president Kaïs Saïed aan die leier van die Polisario, Brahim Ghali, tydens die laaste Afrika-Japan-beraad, wat einde Augustus in die Tunisiese hoofstad gehou is.

In sy uitgawe van 9 Desember het die Amptelike Tydskrif van die Tunisiese Republiek twee dekrete gedateer 8 Desember 2022 gerapporteer wat aan Algerië 'n lening en 'n skenking ten bate van Tunisië toestaan, maar sonder om die bedrae te noem. 'n Aankondiging wat gekom het tien dae na die besoek aan Algiers gemaak deur die hoof van die uitvoerende gesag, mev. Najla Bouden, gekenmerk deur 'n onderhoud met die president, Abdelmadjid Tebboune.

Vir die rekord, in Desember 2021 het Algerië 'n lening van 300 miljoen dollar toegestaan ​​tot voordeel van Tunisië. 'n Aankondiging gemaak 'n paar weke na Tunisië se onthouding van die VN-Veiligheidsraad, op 29 Oktober 2021, ter geleentheid van die aanvaarding van resolusie 2602 wat die mandaat van MINURSO in Wes-Sahara vir 'n bykomende jaar verleng.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.yabiladi.com/articles/details/135397/tunisie-revelation-montant-financier-l-algerie.html


.