Visboerdery: Avoundi, die vrug van gedesentraliseerde samewerking tussen munisipaliteite!

Visboerdery: Avoundi, die vrug van gedesentraliseerde samewerking tussen munisipaliteite!

Toegerust met 'n gunstige klimaat en 'n gunstige hidrografie, sal die visboerderykompleks van Avoundi wat 20 jaar gelede deur die Spaanse ambassade ingewy en heeltemal verlate is, uiteindelik weer lewendig kan kry. 'n Prestasie van die munisipaliteit van Biwong-Bané en die Gic van plaaslike visboere wat die burgemeester 'n mandaat gegee het om vennote te vind vir die herbekendstelling van die akwakultuursektor.

Munisipaliteite neem toenemend 'n sentrale plek in en word werklike rolspelers in die proses van sosio-ekonomiese ontwikkeling. N benadering wat daarop gemik was om hulle uit die afhanklikheid van CAC en vind nuwe bronne van skoon finansiering deur die potensiaal wat hulle het te ontgin.

Die visdamme geleë in Nkolonyié (Oor) is 'n goeie voorbeeld van wat gedoen kan word om die tafelvis-tekort te verminder en die aanbod van kwaliteit vingerlinge plaaslik en selfs sub-streeks te verbeter. Volgens die burgemeester Joseph Liberty Angono van Biwong-Bane:

 Dit is 'n hefboom vir groei, vir ons bevolkings, wat ek aangegryp het toe ek die amp aanvaar het vir die herstel van die Gics in die algemeen en die visboere van Avoundi in die besonder. Dank God, ons lyne van samewerking het ons in staat gestel om twee Italiaanse munisipaliteite aan te sluit waarmee ons sal saamwerk met die uiteindelike ondertekening van 'n tweelingooreenkoms wat steeds opgeskort is vir 'n beraadslaging van die raad wat in die volgende paar dae gehou sal word.

Inderdaad, ten spyte van die werklike entoesiasme van die bevolkings, die visdamme vanAvoundi steeds gestruikel het oor die gebrek aan befondsing en ondersteuning vir boere-organisasies, die lae koopkrag van sy lede en bowenal 'n gebrek aan ondersteuning vir produsente om te voorsien in die vraag na vis op die plaaslike mark volgens die afgevaardigde, Jean Daniel Foe ontmoet tydens 'n vergadering van die lede van die gic :

 “Die projek het ’n groot dimensie gegewe die grootte van die visplaas waar ons krag alleen nie meer die uitgawes en die nodige arbeid kon ondersteun nie”.

Hier is dit die wateropvanggebied van 'n leengebied van vyf sokkerstadions wat aan die onderkant van die dyk die broeiplek, 'n droër, kantore sowel as visdamme al langs 'n leengang van 900 meter voorsien. Intussen is die munisipaliteit en die visboere aan die werk en vermenigvuldig vergaderings en ontmoetings om die Italianers van Salaparuta et Camporee op pad na die Kameroen.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/pisciculture-avoundi-fruit-de-la-cooperation-decentralisee-entre-les-communes


.