wat oorbly as reserwes vir Algerië

wat oorbly as reserwes vir Algerië

Algerië kry die meeste van sy buitelandse valuta-verdienste uit sy gas en olie uitvoer. Vir hierdie jaar 2022 reken die voorspellings op ontvangste van 50 tot 54 miljard dollar in kwitansies, volgens die ramings.

Algerië produseer tans net meer as een miljoen vate per dag, of 360 miljoen vate per jaar. Gegewe die grootte van sy reserwes, hoe lank kan hierdie produksietempo volgehou word?

| LEES OOK: Gaspryse beperk: Algerië neem standpunt in

Gebaseer op data van die Internasionale Energieagentskap (IEA) en die Amerikaanse Energie-inligtingsadministrasie (EIA), het die finansiële webwerf, Insister Monkey, die bewese reserwes in die wêreld en die oorblywende tyd vir hierdie energie geskat indien huidige verbruiksvlakke van 97 miljoen vate/dag word gehandhaaf.

| LEES OOK: Ekonomie: Algerië se ambisies in 2023

Die wêreldvraag na olie het in net minder as 50 jaar verdubbel, van 2,3 miljoen ton in 1971 tot 4,6 miljoen in 2019. Die Verenigde State alleen verbruik 1/5 van wêreldproduksie, 19,8 19,55 miljoen vate per dag, meer as die gesamentlike verbruik van die twee ander groot verbruikerslande, China en Indië (1557 miljoen vate tussen hulle), volgens IEA-syfers. Algehele wêreldreserwes word op XNUMX miljard vate geraam.

Wêreld-oliereserwes kan binne 50 jaar opraak

Uit hierdie statistieke kom dit na vore dat Algerië, wat hoofsaaklik van die uitvoer van koolwaterstowwe lewe, nie is wat 'n mens 'n groot olieland kan noem nie.

Dit kom net in die 16de plek in die wêreld in terme van bewese reserwes, met 12,2 miljard vate. Die ranglys word oorheers deur Venezuela, wie se ondergrond 303,8 miljard vate bevat.

In die wêreld top 5 vind ons ook Irak (145 miljard vate), Kanada (170,3 miljard), Iran (208,6 miljard) en Saoedi-Arabië met 258,6 miljard vate. Die Verenigde State is slegs 10de (47 miljard vate) en Rusland 6de (108 miljard vate).

In Afrika hou Algerië die derde grootste reserwes, agter Libië en Nigerië (onderskeidelik 48,3 en 36,8 miljard vate).

Insider Monkey skryf dat Algerië meer as 90% van sy uitvoerverdienste uit koolwaterstowwe verkry. Dit het verlede November 1,02 miljoen vate olie per dag uitgevoer.

"So alomteenwoordig soos hulle is, is die wêreld se oliereserwes nie oneindig nie", onderstreep die webwerf. Veral sedert, voeg hy by, met die opkomende ekonomieë van Indië en China, die wêreldvraag na olie die afgelope twee dekades geleidelik toegeneem het.

Volgens die IEA is die huidige oliereserwes voldoende om net 38 jaar te hou.

Die webwerf wys na 'n ander skatting, gemaak deur BP in 2013, wat voorspel het dat die wêreld se bewese oliereserwes slegs 53 jaar sou hou (vanaf 2013), wat is wat al die olie in die wêreld in teorie in 2066 kan opraak. .

Insider Monkey maak sy eie skatting. Deur die syfer van die globale reserwes, 1757 miljard vate, te deel deur dié van die wêreldverbruik wat 87 miljoen vate/dag is, kom die terrein tot die gevolgtrekking dat die huidige oliereserwes nog 50 jaar moet hou.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.tsa-algerie.com/petrole-ce-quil-reste-comme-reserves-pour-lalgerie/


.