"Kameroense sokker is in die proses van selfvernietiging onder ons medepligtige blik", Alain Denis Ikoul maak alarm

"Kameroense sokker is in die proses van selfvernietiging onder ons medepligtige blik", Alain Denis Ikoul maak alarm

Sportjoernalis wat erken word vir sy helderheid, Alain Denis Ikoul, maak die alarm oor die situasie van sokkerspelers, volgens hom, het nie veel verander sedert die aankoms van die nuwe uitvoerende hoof by Fecafoot onder leiding van Samuel Eto'o nie.

Dit is 'n bietjie hartseer wat al 'n geruime tyd in Kameroen met sokker gebeur. Op 'n stadium het jy die indruk dat ons vordering gemaak het, maar as jy naderhand uitgaan in die veld en met die akteurs bespreek, besef jy die gaping wat daar is tussen die propaganda wat hier en daar gemaak word, en die werklikheid op die veld. En Kameroeners is vir die grootste deel aandadig aan hierdie selfvernietiging van ons sokker, want wanneer jy dit waag om daaroor te praat, word geskat dat jy X of Y wil hê. Maar om werklik die agteruitgang van ons sokker te sien, moet jy net sien die bestemming van ons laaste 4 Elite One puntemakers. Hulle is in Irak, Suid-Afrika en die Mexikaanse 3de divisie. Nog 'n talent het onlangs in die Belgiese 3de afdeling geteken. Dit wys duidelik dat die “atalakou” wat die spelers voor die kameras aan die federasie doen, pure skynheiligheid is. Hierdie spelers vertrou nie FECAFOOT nie. Ons is ten volle in 'n skaakspel. As jy gewoonlik 400 duisend in Kameroen raak, sal jy byvoorbeeld nie deur die Belgiese D3 gelok word nie. Ek het gister 4 sokkerspelers van 'n Douala-klub op dieselfde motorfiets "toegedekte" gesien, en dit het my geskok. Ek het direk gewonder of dit hierdie ouens is wat na bewering 'n MINIMUM salaris van 200 50 frank per maand GEWAARBORG het. Nee, ons moet mekaar die waarheid vertel. Salarisse vir Elite-spelers selfs verlede seisoen word nie by die meeste klubs betaal nie. Diegene wat voorgee om te betaal, betaal ver onder die minimum loon, en FECAFOOT weet dit. Daar is 'n ongesonde medepligtigheid tussen die federasie en sekere klubpresidente om spelers in benarde toestande te hou, en boonop was die idee om hierdie klubpresidente na Katar te bring nie onbeduidend nie, want hierdie geld kan vir iets anders gebruik word. Daar sal vir my gesê word dat hulle vennootskappe daar gekry het, maar daar is dit weer 'n leuen, want die waarheid oor hierdie vennootskappe is welbekend. Hoe is dit moontlik dat ons nie 000 400 FCFA aan meisies kan gee nie, maar dat ons in die komende seisoene 000 XNUMX FCFA aan mans belowe? Dis manipulasie. Hoe verduidelik ons ​​die massiewe dreinering van talent tans in Kameroen waar ons berge en wonders aan spelers belowe? Daar is wel vooruitgang wat beslis merkbaar is, veral met betrekking tot die nasionale keurings, maar ek dink daar is veral baie eenmanskap in kommunikasie. FECAFOOT moet dus eerlik met Kameroeners wees en realistiese doelwitte herdefinieer, want deur onrealiseerbare beloftes in die beplande tydsberekening te maak, sal ons uiteindelik krediet in die oë van Kameroeners verloor.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/le-football-camerounais-est-entrain-de-s-autodetruire-sous-notre-regard-complice-alain-denis-ikoul-tire-la-sonnette-d-alarme


.