'Netanyahu se beleid is strydig met my gewete'

'Netanyahu se beleid is strydig met my gewete'

L'ambassadrice d'Israël en France, Yaël German, a présenté sa démission, en postant sa lettre sur Twitter.

Israel se ambassadeur in Frankryk, Yaël German, het haar bedanking ingedien en haar brief op Twitter geplaas.

© Maya Alleruzzo/AP/SIPA

’n Oorname aan die een kant, ’n berusting aan die ander kant. Hierdie Donderdag het die troonbekleding van die nuwe Eerste Minister in Israel plaasgevind. In effek, Benjamin  Netanyahu na die regeringshoof teruggekeer. Maar die vorming van sy mees regse regering in die land se geskiedenis het 'n mate van openbare opposisie ontlok. Ook hierdie Donderdag, Israel se ambassadeur in Frankryk, Yael Duits, het sy bedanking ingedien. Sy het gistermiddag op Twitter die brief in Hebreeus geplaas wat aan die nuwe regeringshoof gestuur is. 

“Jou beleid, die stellings van jou regeringsministers en die bedoelings van wetgewing is in stryd met my gewete, my wêreldbeskouing en die beginsels van die Onafhanklikheidsverklaring van die Staat Israel”, het die ambassadeur gesê. “In hierdie toestande kan ek nie vir myself lieg en voortgaan om ’n ander beleid op so ’n radikale manier te verteenwoordig as alles waarin ek glo nie en daarom stel ek my bedanking uit my pos as ambassadeur van Israel in Frankryk aan jou voor.

Wat is volgende ná hierdie advertensie

’n Vrou het aan die linkerkant geanker 

Benjamin Netanyahu het die oggend sy ministeriële span aan die afgevaardigdes voorgehou, voor 'n vertrouestem sonder spanning in die Parlement. Hy het onder meer die aanstelling van die voormalige minister van intelligensie, Eli Cohen, as hoof van buitelandse sake aangekondig. Die vorige dag het hy aangedui dat Yoav Gallant, 'n voormalige senior offisier wat beskou word as na aan die pro-kolonisasiebeweging in die besette Wesoewer, die verdediging gaan bekom. 

Wat is volgende ná hierdie advertensie

Yaël German is 'n historikus van opleiding. Sy het haar politieke loopbaan in die Meretz-party (links) begin. Burgemeester van die stad Herziliya, sy is in 2013 tot LP verkies onder die kleure van die Yesh Atid-party ("Daar is 'n toekoms") van die uittredende premier Yair Lapid. Van Maart 2013 tot Desember 2014 het sy die hoof van die Ministerie van Gesondheid geword en is in 2021 as ambassadeur in Parys aangestel. Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lejdd.fr/International/lambassadrice-disrael-en-france-demissionne-la-politique-de-netanyahu-est-contraire-a-ma-conscience-4157681


.