Algerië vlieg weer Tunisië te hulp

Algerië vlieg weer Tunisië te hulp

Vasgeval in 'n ongekende finansiële krisis en wag steeds op 'n ooreenkoms met die Internasionale Monetêre Fonds (IMF), het Tunisië na sy buurman gewend. Algerië het 'n lening van 200 miljoen dollar aan hom toegestaan ​​wat oor vyftien jaar terugbetaalbaar is, met 'n rentekoers van 1% en 'n grasietydperk van vyf jaar. Algerië het ook $100 miljoen aan hom geskenk. Alles is aan die begin van die maand onderhandel, maar die bedrae is nie tot dan bekend gemaak nie, verduidelik Algerië 360 28 Desember.

Dit is nie die eerste keer dat Algerië Tunisië te hulp kom nie, voeg die nuuswebwerf by. 'n Jaar gelede het Algerië 'n lening van $300 miljoen aan hom toegestaan, en in Februarie 2020 het die deposito van $150 miljoen as waarborg by die Tunisiese Sentrale Bank die finansies van die buurstaat verlig. . Algerië

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.courrierinternational.com/article/crise-economique-l-algerie-vole-une-nouvelle-fois-au-secours-de-la-tunisie


.