Buitelanders van die Oekraïne en vlugtelinge in Frankryk sal nie dieselfde beskerming as Oekraïners hê nie

Buitelanders van die Oekraïne en vlugtelinge in Frankryk sal nie dieselfde beskerming as Oekraïners hê nie

Die Raad van State het die weiering bekragtig om buitelanders wat uit Oekraïne gevlug het dieselfde toe te staan ​​"tydelike beskerming» toegestaan ​​aan Oekraïense vlugtelinge, in die afwesigheid van 'n spesifieke dekreet van die Franse owerhede om hierdie meganisme uit te brei.

Verskeie NRO's wat migrante verdedig, het kommer uitgespreek oor die lot van buitelanders wat in die Oekraïne woon, maar wat nie kon baat by die uitsonderlike beskerming wat aan Oekraïners gebied word nie. Hierdie beskerming stel laasgenoemde in staat, vir ses maande hernubaar, om 'n toelae in Frankryk te ontvang en daar te werk.

Verskil in behandeling

Armeniërs wat voor die oorlog in die Oekraïne gevestig was, betwis hierdie verskil in behandeling, het administratiewe geregtigheid aangegryp, veral in die weste van Frankryk. In 'n besluit van 27 Desember het die Staatsraad die saak oorweeg van een van hulle wat in die Oekraïne gewoon het met 'n tydelike verblyfpermit en wat die Russiese inval gevlug het om in Maart aan te sluit by Frankryk, waar sy dit versoek het "tydelike beskerming".

Einde April het die prefek van Seine-Maritime hom geweier en ’n verblyfpermit van een maand aan hom uitgereik om sy situasie te ondersoek. Hierdie besluit is toe deur die regter in kamers omgekeer, wat daartoe gelei het dat die Ministerie van Binnelandse Sake op die Raad van Staat beslag gelê het. In sy beslissing neem die hoogste administratiewe hof kennis dat die Europese tekste wat na die Russiese invalreservaat geneem is in beginsel die "tydelike beskermingaan buitelanders wat in die Oekraïne gewoon het onder'n permanente verblyfpermit"en kon nie terugkeer na hul land van herkoms nie"in veilige en volhoubare toestande".

Volgens die Raad van State het die lidlande beslis die moontlikheidlosmaak» hierdie meganisme aan buitelanders wat 'n tydelike permit hou - soos dié van die Armeense aansoeker - maar moes 'n spesifieke bevel daarvoor aangeneem het «die kategorieë van datasubjekte aan te wys".

Maar, merk die hof op, die uitvoerende gesag het "geen arrestasie nievan hierdie tipe om hierdie meganisme te verbreed en die administrasie het dus die regsgrondslag gehad om 'n weiering aan die Armeense applikant teë te staan. Frankryk het aan die einde van September sowat 106.000 24 mense verwelkom wat sedert die begin van die oorlog op XNUMX Februarie uit Oekraïne gevlug het, volgens 'n onlangse parlementêre verslag.


SIEN OOK – Oorlog in die Oekraïne: Massiewe kragonderbrekings ná Russiese bomaanvalle

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lefigaro.fr/flash-actu/les-etrangers-venant-d-ukraine-et-refugies-en-france-n-auront-pas-la-meme-protection-que-les-ukrainiens-20221229


.