Indomitable Lions: "Ek was ongeduldig ...", David Epassy wil sy plek as titulêre doelwagter konsolideer

Indomitable Lions: "Ek was ongeduldig ...", David Epassy wil sy plek as titulêre doelwagter konsolideer

Die Kameroense doelwagter David Epassy, ​​onverwagte beginner vir die 2022 Wêreldbeker-sokkertoernooi in Katar, nadat André Onana langs die kantlyn was, lewer in 'n onderhoud met Foot Mercato sy ambisies vir die res van sy loopbaan, in die klub maar ook by die Indomitable Lions, met veral die Afrikabeker 2023 in sig.

Foot Mercato: wat was jou eerste indrukke en jou gevoelens oor aansluiting by die Kameroense keuring?

Epassy aanhaling: Ek was ongeduldig, ek het 'n geruime tyd vir hierdie dagvaarding gewag. Ek het dadelik goed gevoel in die keuse en die feit dat ek direk begin speel het, het my in die integrasie gehelp.

Om Wêreldbeker 2022 te lees: Kylian Mbappé steek weer Argentinië aan die brand

FM: Jy was deel van Rigobert Song se groep om aan die Wêreldbekertoernooi in 2022 deel te neem. Was dit vir jou 'n verrassing, of eerder 'n bevestiging van jou werk?

VAN : nee, ek sou nie sê dit was 'n verrassing nie. Ek was al meer as 'n jaar in die groep en ek het die vertroue van die personeel en my spanmaats gehad... Daarna is dit natuurlik 'n bron van trots om opgeroep te word na die Wêreldbeker-toernooi om die kleure van die Ontembare Leeus te verdedig .

FM: Met die haastige vertrek van André Onana het jy Kameroen se aanvangsdoelwagter geword. Hoe het jy hierdie statusverandering in volle mededinging benader?

VAN : Ek het dit natuurlik geneem, want ek wil nog speel. Al die spelers wat opgeroep is, wil agterna speel, dit hang af van die afrigter se keuses en jy moet dit respekteer. Ek was gereed om te speel as dit gevra word en dit is wat ek gedoen het.

FM: Jy het onoorwonne gebly in hierdie Wêreldbeker, met 'n gelykopuitslag teen Serwië en 'n gesogte oorwinning teen Brasilië. Wat was jou gemoedstoestand voor hierdie twee vergaderings?

VAN : Ek was eers gelukkig om hierdie geleentheid te kry om in die Wêreldbeker te speel. Toe was ek net gefokus op die wedstryde wat kom, want ek het geweet ek word verwag en gekyk. Dit voeg 'n bietjie ekstra druk maar positiewe druk by.

FM: Wat het jy van jou kant af gedink van die Wêreldbeker-sokkertoernooi in Katar, op sport- en organisatoriese vlak?

VAN : persoonlik, van binne af, het ek gevind dat hierdie Wêreldbeker baie goed georganiseer is. Ons het nie 'n paar probleme of iets gehad nie, so baie geluk aan die Qataris vir hierdie Wêreldbeker.

FM: Natuurlik, hoop jy om deel te wees van die CAN 2023-avontuur?

VAN : natuurlik is die volgende Afrikabeker-toernooi 'n doelwit vir my, maar ook vir alle Kameroeners. Ons is Kameroeners en ons ambisie is om altyd te wen. Die volgende CAN in Côte d'Ivoire, ons sal alles doen om Kameroeners trots te maak.

“'n Terugkeer na Frankryk? Hoekom nie… "

FM: Jy speel vandag in die trui van Al Abha, in Saoedi-Arabië, saam met 'n voormalige Ligue 1-speler, Loïck Landre. Hoe beoordeel jy jou eerste ervaring buite Europa?

VAN : dit is heeltemal anders, maar ek hou daarvan ... ek moes aanpas vir 'n paar wedstryde, want dit is ander sokker. Maar ek het goed in my klub en met my spanmaats geïntegreer en alles gaan goed …

FM: In vergelyking met Saoedi-sokker, wat is die verskille in vergelyking met Europese sokker?

VAN : Ek was verras deur die Saoedi-kampioenskap. Ek verstaan ​​hoekom dit as die beste liga in Asië beskou word. Jy het baie eienskappe, en dit is 'n baie tegniese kampioenskap. Daarna is die verskil in verhouding tot die tempo van die spel wat hier minder intens is in vergelyking met die hitte...

FM: Jy het 'n paar seisoene in Frankryk gespeel, maar nooit in Ligue 1 nie. Sal 'n terugkeer na Frankryk jou in die res van jou loopbaan interesseer?

VAN : vandag het ek konkrete voorstelle van Franse en buitelandse klubs ontvang. Ek maak geen deure toe nie, maar op die oomblik is dit dalk ingewikkeld, maar sal in die toekoms gesien word. Ek is net 29 en ek het nog 'n paar jaar voor my. Ek is nie gesluit vir 'n terugkeer na Frankryk nie, maar dit is nie 'n huidige prioriteit nie. Maar as daar 'n goeie projek in die toekoms is, hoekom nie...

FM: wat is jou droomkampioenskap vir die res van jou loopbaan?

VAN : die Spaanse kampioenskap is 'n kampioenskap waarvan ek baie hou. Of dit nou die manier van speel is of hoe hulle sokker sien, ek hou baie daarvan.

FM: Tydens jou opleiding het jy die geleentheid gehad om by die INF Clairefontaine aan te sluit met die 2006-generasie, veral saam met Alphonse Areola, Youssouf Sabaly en Jérôme Roussillon. Het jy kontak behou met ander spelers van hierdie generasie?

VAN : Ek kom uit die 93 generasie van die INF Clairefontaine met baie spelers wat weg is en wat tans 'n loopbaan maak. Ek het baie boodskappe tydens die Wêreldbeker-sokkertoernooi ontvang, veral van Alphonse de Jérôme of Raphaël (Guerreiro, red.noot) om maar 'n paar te noem. Maar ja ons is nog steeds in kontak met amper almal.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/lions-indomptables-j-etais-impatient-david-epassy-veut-consolider-sa-place-de-gardien-titulaire


.