Op pad na die soetste Nuwejaar wat nog ooit in Frankryk aangeteken is

Op pad na die soetste Nuwejaar wat nog ooit in Frankryk aangeteken is

Météo-France voorspel vir Saterdag 'n gemiddelde temperatuur oor die hele land 8°C hoër as normaalweg vir die seisoen.

Terwyl hierdie laaste week van 2022 gekenmerk word deur sy buitengewone sagmoedigheid, veral in Korsika waar die kwik ongeveer 20°C is, 'n temperatuurrekord kan Saterdag, vir Oujaarsaand, gebreek word.

Soos hierdie Donderdag uitwys Meteo-France, "hierdie Oujaarsaand behoort die soetste ooit landwyd waargeneem te wees (argief begin in 1947)". Bewys indien nodig van die uitsonderlike aard van die jaar wat afsluit, sedert November aangekondig as die warmste wat nog in Frankryk gemeet is, in verband met aardverwarming.

Tot dan het 31 Desember 2021 die titel van die warmste Oujaarsaand gehou.

18°C in Biarritz

Altyd volgens Météo-France beloof die dag van Saterdag om stralend te wees. Met die uitsondering van Bretagne en die Kanaalkus, sal die weer sonnig wees. 18°C word in Biarritz aangekondig, 19°C in Tarbes, 16°C in Straatsburg of 15°C in Parys. Temperature ver bo normaal vir die seisoen.

"Die termiese oormaat kan op die dag van 8 Desember 31 met 2022 grade flirt, een van die grootste positiewe afwykings wat nog ooit aangeteken is, alle maande saam", sê Météo-France.

Tot dan is die rekord vir die grootste verskil tussen die gemete temperatuur en die normaal vir die seisoen op 16 Desember 1989 gehou, met 'n kwik 8,8°C hoër as die normaal.

Agter hierdie kragtige ontdooiing wys voorspellers op die aankoms van warm lugmassas uit die Suide en die Maghreb-lande. Die poolkoue wat tydens die Kersnaweek in die Verenigde State gewoed het word ook genoem. Oor die Atlantiese Oseaan aangekom, het die verskynsel opgewarm, wat gelei het tot 'n reeks depressies wat die opkoms van 'n baie sagte vloei van die Maghreb moontlik gemaak het.

Die uitsonderlike hitte van hierdie einde van die jaar, wat toerisme-professionals in Korsika verlustig, maar veroorsaak dat die desperaatheid van ski-oordoperateurs, behoort egter nie die hitterekord wat gedurende Desembermaand waargeneem is, te klop nie. Op 16 Desember 1989 was dit gemiddeld 14,7°C in Frankryk.

Oesvrese

Vir Météo-France sal die hitte wat vir die dag van Saterdag aangekondig is, inderdaad aan aardverwarming gekoppel word.

“Die vermindering van koue golwe is 'n merker van klimaatsverandering: die laaste koue golf regoor die land dateer terug na Februarie 2012 ... amper 10 jaar gelede. Aan die ander kant is pieke van sagtheid of vroeë hitte meer gereeld, ”onderstreep die instituut van meteorologiese voorspellings.

En hoewel hierdie ontdooiing skadeloos is vir die gesondheid, anders as die hittegolwe of koue tye, is die situasie anders vir gewasse. ’n Kwik van sowat 20°C in Desember wek vrese vir die vroeë koms van knoppe, wat hulle besonder sensitief vir laat ryp sal maak. In 2021 en 2022 is Franse wingerde deur hierdie verskynsel op die proef gestel.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.bfmtv.com/environnement/climat/meteo-vers-la-saint-sylvestre-la-plus-douce-jamais-enregistree-en-france_AN-202212290345.html


.