Waarom die DRK-ambassadeur in Frankryk na Kinshasa herroep is


Waarom die DRK-ambassadeur in Frankryk na Kinshasa herroep is

Die toon is ferm en die griewe is talryk. In 'n brief van twee bladsye, gedateer 27 Desember, die Kongolese Minister van Buitelandse Sake, Christophe Lutundula, het beveel dat die DRK-ambassadeur in Frankryk, Isabel Tshombe, teruggeroep word. In die amp sedert Januarie 2022, hierdie voormalige verteenwoordiger van die President Tshisekedi aan La Francophonie word deur sy toesighoudende minister van verskeie finansiële verduistering verdink. Sy word voor 15 Januarie 2023 in Kinshasa verwag en sal haarself aan ’n dissiplinêre komitee moet verduidelik.

2,5 miljoene d'euros

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1404913/politique/pourquoi-lambassadrice-de-rdc-en-france-a-ete-rappelee-a-kinshasa/


.