Sifting van reisigers uit China: hoekom stel Frankryk op die oomblik uit? 

Sifting van reisigers uit China: hoekom stel Frankryk op die oomblik uit? 

Si Emmanuel Macron het die regering gevra om te studeer "gepaste maatreëls om die Franse te beskerm", hy wil hê dit moet gedoen word "beide op nasionale en Europese vlak". Voor hom het die Ministerie van Gesondheid ook gesê dit is "gereed om al die nuttige maatreëls te bestudeer wat geïmplementeer kan word"Maar "in samewerking met Frankryk se Europese vennote". Aan die einde van die dag Donderdag het die kantoor van die minister van buitelandse sake in beheer van Europa aangedui dat daar min kans is dat Frankryk alleen nasionale maatreëls sal tref; die regering se begeerte is om nie alleen te gaan nie en te wag vir koördinasie op Europese vlak.  

Eerstens omdat slegs 'n gekoördineerde reaksie binne die Europese Unie doeltreffend kan wees? Dit is die mening van baie kenners. Donderdag op Radio Classique, die president van die Komitee vir die monitering en vooruitsig van gesondheidsrisiko's (Covars) Brigitte Autran het daarop gewys "grensondersoek het nog nooit verhoed dat 'n virus inkom nie" in 'n gebied en so 'n maatreël sal slegs sin maak op 'n Europese skaal. 

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.tf1info.fr/politique/video-covid-19-coronavirus-depistage-des-voyageurs-venant-de-chine-pourquoi-la-france-tergiverse-t-elle-pour-le-moment-2243439.html


.