sowat twintig spelers het die ouderdomstoetse gedruip

sowat twintig spelers het die ouderdomstoetse gedruip

Verskeie welpies onder die ouderdom van 17 sal nie deelneem aan die Unie van Sentraal-Afrikaanse Sokkerfederasies (Uniffac)-toernooi in die kategorie, wat vir 2023 in Limbe (Suidwes) geskeduleer is en vir die Afrika-nasieskampioenskap kwalifiseer nie. nasies (Chan) O17. Dit is deur die Kameroense sokkerfederasie (Fecafoot) besluit nadat hulle ouderdomstoetse uitgevoer het op al die spelers wat voor die aanvang van die kompetisie ontbied is.
In 'n persverklaring wat Woensdag 28 Desember gepubliseer is, kondig Fecafoot aan dat "21 spelers uit die 30 wat tans in opleiding is, gedruip het na die MRI-toetse". Die federasie beweer dat hulle “onmiddellik uit die groep verwyder is” en dat “maatreëls onmiddellik getref is vir hul numeriese vervanging”. Fecafoot regverdig hierdie maatreël deur die behoefte "om 'n einde te maak aan die gepeuter met burgerlike status wat in die verlede die beeld van die beheerliggaam van Kameroense sokker aangetas het", kan ons in die dokument lees.
Kameroen is meer as een keer vasgepen vir ouderdomsbedrog in internasionale kompetisies. Tydens die Afrikabeker-toernooi (CAN) tot 17 in Tanzanië in 2019, is drie sokkerspelers van die Kameroense keuring afgedank en het nie aan die kompetisie deelgeneem nie ná die MRI-toetse wat vooraf op die spelers uitgevoer is. . Verlede Junie het Fecafoot "die opening van 'n ondersoekprosedure" aangekondig teen 44 spelers en die presidente van hul onderskeie klubs, wat verdink word van "vals titels (bedrog op ouderdom en/of identiteit) en aandadigheid". In 2016 het die federasie 14 spelers wat oor hul ouderdom gelieg het, goedgekeur om aan die CAN O17 deel te neem.
PNN

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/3012-9871-tournoi-uniffac-u17-une-vingtaine-de-joueurs-recales-aux-tests-sur-l-age


.