waarna soek Emmanuel Macron op die internasionale toneel?

waarna soek Emmanuel Macron op die internasionale toneel?

Gepubliseer op:

Emmanuel Macron is sedert sy herverkiesing hiperaktief op die internasionale veld. Met die oorlog in die Oekraïne het die Franse president meer as ooit die klere van 'n super-diplomaat aangetrek. Hy vermenigvuldig sy reise na die buiteland en het selfs vir die eerste keer 'n televisie-onderhoud aan internasionale kwessies alleen gewy. Tussen aksie en beeld, waarna soek Emmanuel Macron op die internasionale toneel vir sy tweede termyn?

Emmanuel Macron wil eers oral wees. Al was dit net in die laaste paar weke, het dit vermeerder en na die vier uithoeke van die planeet gereis. Hy het sy besoek aan die troepe op die vliegdekskip Charles de Gaulle voor Kersfees gekoppel aan 'n reis na Jordanië en voor dit het hy na gereis Indonesië vir die G20, in Thailand vir die APEC-beraad, in Egipte vir COP 27, in Tunisië vir die beraad van die Francophonie, na die Verenigde State op 'n staatsbesoek aan Joe Biden se uitnodiging.

En tydens hierdie reis het hy hierdie bulimie van reise aangeneem: " Ek dink dat die Franse president na die G20 moet gaan, hy moet groot streeksberade hou, hy moet ook die stem [van Frankryk] dra en wat die Verenigde State betref, word ons aangebied om die eerste staatsbesoek van hierdie administrasie te wees, ek dink dit is 'n sterk genoeg sein vir ons om georganiseer te word en om die werk wat ons by die huis moet doen voort te sit en daar te wees. "

« Oorbelegging in die internasionale veld »

« Alles is verbind ", herhaal Emmanuel Macron dikwels om te verduidelik dat wanneer hy in die buiteland is, hy die belange van Frankryk dien. En om politieke wetenskaplike Benjamin Morel, dosent aan Parys 2 Universiteit te hoor, dien dit ook die belange van die president: " Om te slaag om munt te slaan uit wat hy internasionaal doen, is altyd wat verlang word. En dit is waar dat gedurende 'n tweede kwartaal, wanneer jy jouself nie verteenwoordig nie, daar baie meer geleentheid is om oor hierdie onderwerpe te kommunikeer. Wanneer die interne klimaat boonop nie uiters goed vir jou is nie, is dit in jou belang om die internasionale veld uit die oogpunt van politieke kommunikasie te oorbelê. »

Maar wees versigtig, om te hoor Hubert Védrine, wat François Mitterrand se minister van buitelandse sake was, het 'n tweede termyn nie net voordele nie: " Wanneer ’n president herkies word, weet die hele wêreld dat hy nie weer herkies sal word nie. Die voorkoms verander. Dit gee dus vryheid, maar dit kan invloed verminder, dit is 'n tweesnydende swaard. »

« 'n President wat risiko's neem »

Hoe voer Emmanuel Macron sy internasionale beleid? In die kontinuïteit van sy voorgangers toon Emmanuel Macron die ambisie om die hoofbeginsels, die waardes van Frankryk te verdedig, maar voeg sy besondere aanraking by, hy probeer dikwels om die kaart van persoonlike bande met die leiers te speel. Hy het dit gemaak met Donald Trump in die besonder, sonder groot resultate elders.

► Om ook te luister: Le Monde en Vrae – Tussen Parys en Washington, 'n unieke verhouding?

Hy posisioneer homself ook as die man van bemiddelings wat altyd die deur ooplaat vir dialoog in krisisse. En die voorsitter van die Nasionale Vergadering se Komitee vir Buitelandse Sake, die Modem, Jean-Louis Bourlanges, wys op twee eienskappe wat almal Macronies is: toewyding en optimisme: " Hy is 'n president wat risiko's neem, soms te veel. Met Poetin het ons nie die resultate gekry waarop gehoop is nie, ons het nie die oorlog verhoed nie. Nietemin was dit volgens hom die moeite werd om te probeer al het dit nie geslaag nie. Hy is iemand wat glo dat dit sal werk, daar is hierdie begeerte om 'n positiewe dimensie te gee, 'n dimensie van hoop. »

Sosialistiese adjunk Guillaume Garot is spyt dat dit daartoe lei dat die president te dikwels 'n eensame pad kies: " Ons het soms die gevoel van 'n buitelandse beleid van Frankryk wat volgens sy eie intuïsies uitgevoer word en daarom kan dit die gevoel van 'n arrogante pad gee. Kyk wat gedoen is ten opsigte van Rusland, daar is 'n vorm om dit alleen te doen. Ons kan nie net Frankryk alleen wees nie. "

« Herposisionering binne Europa »

Wat is die uitdagings van Emmanuel Macron op internasionale vlak vir die jare wat kom? Daar is korttermyn- en langtermynkwessies, dit is wat Hubert Védrine verduidelik: “ Die onmiddellike vraag is ondersteuning vir die Oekraïne, dat Poetin nooit in die Oekraïne kan wen nie, en die weerstand van Europeërs oor die kwessie van tekorte, inflasie, ens. En daar, dit bring ons terug na 'n ander vraag vir die president in die jare 2023-24, wat is hoe om homself binne Europa, binne die Unie te herposisioneer in verhouding tot 'n Duitsland wat al hoe duideliker, ongevernist, sy Duitse linie beweer. . »

Om nuwe stukrag aan die Europese Unie te gee, was Emmanuel Macron se ambisie in 2017. Om Europa te herenig, om dit soewerein te maak, bly 'n prioriteitskwessie vir sy internasionale optrede en dalk die manier om 'n stempel op Europa te laat einde van sy twee termyne.

► Om ook te lees: Frankryk laat die Energiehandves-verdrag as te gunstig geag word vir fossielbrandstowwe

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.rfi.fr/fr/france/20221230-france-que-cherche-emmanuel-macron-sur-la-sc%C3%A8ne-internationale


.