CO2-vrystellings in Frankryk het skaars in 2022 gedaal

CO2-vrystellings in Frankryk het skaars in 2022 gedaal

Ná die heropening van die Saint-Avold-steenkoolkragstasie in Moselle (hierbo) aan die einde van November, is ’n tweede steenkoolkragstasie in die streek herbegin om die verminderde beskikbaarheid van die Franse kernvloot te hanteer. JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN/AFP

BESKRYWING – Oproepe om soberheid van die regering neem toe, in 'n konteks van stygende pryse.

Dit is te vroeg om te sê of Frankryk uit die bos sal wees om te respekteer sy nasionale laekoolstofstrategie, wat daarop gemik is om koolstofneutraliteit teen 2050 te bereik en te voldoen aan die Parys-klimaatooreenkoms.

Oor die eerste nege maande van 2022 het Frankryk 'n totaal van 306 miljoen ton kweekhuisgasse vrygestel (uitgedruk in CO-ekwivalent om alle kweekhuisgasse, insluitend metaan en stikstofoksied) in ag te neem, wat ooreenstem met 'n afname van 0,3% vergeleke met die vorige jaar, volgens Citepa, die organisasie wat die nasionale balansstaat opstel. Hierdie virtuele stagnasie is hoofsaaklik toe te skryf aan energieproduksie en in 'n mindere mate aan vervoer, waar die styging verlangsaam het (+4% oor nege maande), as gevolg van die styging in brandstofpryse.

roep om soberheid

In energieproduksie, stygende emissies "vir alle maande, van Januarie tot September, word veral verklaar deur die sluiting van baie kernreaktors in 2022"dit "wat gelei het tot die gebruik van ...

Cet artikel is réservé aux abonnés. Jy het 69% oor om te ontdek.

Om die grense van wetenskap terug te druk, is ook vryheid.

Gaan voort met die artikel vir 0,99€ le premier mois

Déjà abonné ?
Teken in

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lefigaro.fr/sciences/les-emissions-de-co2-en-france-n-ont-presque-pas-baisse-en-2022-20221230


.