Indië beplan om vir 2036 aansoek te doen

Indië beplan om vir 2036 aansoek te doen

Indië behoort binnekort sy kandidatuur vir die Olimpiese Spele aan te kondig.

Indië beplan om te bie om die Olimpiese Spele in 2036 aan te bied en sal sy sterk punte ten toon stel tydens die volgende sitting van die Internasionale Olimpiese Komitee (IOC), wat aan die einde van 2023 in Bombaai sal plaasvind, het Indië se minister van sport aangekondig.

Vir Anurag Thakur is dit die "goeie tydvir sy land om 'n kandidaat te wees om die wêreld se grootste sportgeleentheid aan te bied, het hy aan die koerant Times of India gesê.

«As Indië soveel moeite doen om sport te bevorder, kan ek jou verseker dat ons nie net die Olimpiese Spele sal aanbied nie, maar ons sal hulle op 'n groot manier aanbied.", het die Minister van Sport voortgegaan tydens 'n onderhoud wat Woensdag gepubliseer is.

Mnr. Thakur het gesê dat Indië 'n kandidaat kan wees met die stad Ahmedabad, in die geboorteland van Eerste Minister Narendra Modi, Gujarat, wat die tuiste is van die grootste stadion ter wêreld, wat in 2020 geopen is en die naam van die leier dra.

’n Padkaart wat Ahmedabad se reis uiteensit om die Spele aan te bied, sal tydens die 140ste sessie van die IOK, die hoogste liggaam van die Olimpiese liggaam, aangebied word, wat in September/Oktober 2023 in Bombaai sal plaasvind.

Narendra Modi se regering streef daarna om Indië 'n wêreldwye sportmoondheid te maak en het groot bedrae in nasionale infrastruktuur belê.

Die IOK het die organisasie van die volgende drie Olimpiese Somerspele aan Parys (2024), Los Angeles (2028) en Brisbane (2032) toegeken.

In Oktober het die IOK aangedui dat tien lande reeds hul belangstelling in die organisasie van die 2036 Olimpiese Spele uitgespreek het. Hierdie lande sluit Indonesië, Duitsland, Suid-Korea, China en Katar in.

Indië het die Statebondspele in 2010 aangebied, maar die geleentheid is deur talle beskuldigings van korrupsie en wanbestuur ontsier.

Nog 'n slegte punt vir Indië, sy nasionale Olimpiese komitee is in die visier van die IOK wat in September gedreig het om dit op te skort, soos dit reeds in 2012 en 2014 gedoen het, want "herhalende interne konflikte en bestuursproblemevan die instansie.

Die IOK het dus besluit om sy volgende sessie uit te stel na September/Oktober 2023, aanvanklik geskeduleer vir Bombaai in Mei.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lefigaro.fr/sports/jeux-olympiques/jeux-olympiques-l-inde-compte-se-porter-candidate-pour-2036-20221229


.