In Niger, skool voor olie, Jeune Afrique


In Niger, skool voor olie

Dit is een van daardie perfekte paradokse waarvan Niger soms die geheim het. Dit om die land te wees wat geboorte gegee het aan professor Abdou Moumouni Dioffo (die Universiteit van Niamey dra sy naam), die eerste Franssprekende Afrikaan wat 'n medeprofessor in fisiese wetenskappe was (1956), en professor Boubakar Ba, 'n medeprofessor in wiskunde, die eerste burger van Afrika suid van die Sahara wat die École Normale Supérieure betree het. (ENS) op rue d' Ulm, in Parys (1956); en om beide die een te wees wat a het in 2022 die mees middelmatige skooleksamen suksessyfers in die substreek geplaas. Agter die baie swak uitslae van studente in die baccalaureaat (28,95% sukses) en die sekondêre skoolsertifikaat (27,18%), skuil die lang en pynlike lyding van Nigeriese skole.

Op die altaar van spaar begrotings  

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1400303/societe/au-niger-lecole-avant-le-petrole/


.