Verkiesings tot die Nasionale Orde van Geneeshere is sonder die dood uitgestel

Verkiesings tot die Nasionale Orde van Geneeshere is sonder die dood uitgestel

Die datum van die volgende verkiesing van die National Order of Physicians of Cameroon (ONMC) is nog nie bekend nie. Die verkiesende algemene vergadering wat op 29 Desember by die Palais des Congrès in Yaoundé byeengeroep is, is sonder meer uitgestel weens die verkiesingslêer wat nie konsensus bereik het nie. Die Ministerie van Openbare Gesondheid (Minsanté) het belowe om voort te gaan om hierdie lêer op te ruim met die samewerking van die sewe kandidate vir die presidentskap van die ONMC.
Na alle waarskynlikheid is dit die tyd wat ontbreek het om die verkiesingslêer van meer as 3 000 dokters, wat slegs enkele dae voor die aanstelling van 29 Desember deur die Verkiesingskommissie gepubliseer is, te suiwer. Al hierdie dokters wat veronderstel was om op datum te wees met hul bydraes het minder as drie dae gehad om vooraf ingeskryf te word op 'n platform wat vir die geleentheid geskep is. Ongelukkig het hierdie voor-inskrywings op verkiesingsdag tot laataand by die Palais des Congrès voortgegaan. Dit het die oudste lid van die ONMC algemene vergadering gedwing om die verkiesings uit te stel.
Vir 'n joernalis na aan hierdie lêer is hierdie suiwering van die verkiesingslêer slegs die boom wat die bos verberg. Omdat 'n stryd woed tussen dokters in die staatsdiens en diegene wat in privaat praktyk praktiseer en die grootte van hierdie twee kolleges in die verkiesingsdossier is 'n groot kwessie. Volgens ons bron wil staatsdiensdokters beheer van die ONMC oorneem. Sedert die vertrek van Pr René Essomba in 1998, het twee dokters uit die private sektor mekaar aan die hoof van hierdie orde opgevolg: Daniel Muna (van 1998 tot 2009) en Guy Sandjon (sedert 2010). Ter herinnering, laasgenoemde is nie 'n kandidaat vir sy eie opvolging nie.
Ná hierdie gemiste vergadering het minister Malachie Manaouda verkies om entoesiasties te bly. Hy het getwiet: “Ek salueer die uitsonderlike mobilisering van dokters wat hul belangstelling in hul gesogte organisasie toon. Ek herhaal my verbintenis aan jou sy vir 'n verkiesing bo alle verdenking. Moet dus nie moedeloos word nie, kom ons ontmoet weer.”
Michelangelo Nga
Lees ook:
Nasionale Orde van Geneeshere: wie is die sewe kandidate vir die pos van president

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/3112-9872-les-elections-a-ordre-national-des-medecins-renvoyees-sine-die


.