Onwettige boor, duik in diep Algerië

Onwettige boor, duik in diep Algerië

Die toneel speel af in Tiaret. Die wali voer in gesprek met 'n boer wat 'n skuur gebou en geboor het sonder enige magtiging.

Met groot takt onderneem die Staatsverteenwoordiger om die regulasies toe te pas. Duik in diep Algerië.

Die toneel word deur die kommunikasie-eenheid van die wilaya van Tiaret aangemeld. Tydens 'n velduitstappie het die wali toe, vergesel van verkose amptenare en administratiewe amptenare, navraag gedoen oor die situasie van die teler.

Ali Bouguerra, die wali van Tiaret is 'n gereelde in die veld. Met skaars hare en 'n snor lyk hierdie hoë amptenaar wat onder die harnas gewit is meer na 'n goeie gesinsman as 'n boeman.

| Lees ook: Droogte: Algerië het 'n "hoogs droë land" geword

Hy is meer in oorreding as die oormaat gesag wat sommige walis kenmerk wanneer hulle 'n kamera in die gesig staar.

Hy wou eers die promotor gelukwens met sy melkproduksieprojek: " Die staat moedig invoer van verse aan ".

Het jy 'n boorgat?

Toe het hy navraag gedoen oor die manier van besproeiing: Het jy 'n boorgat om lusern te produseer? ".

Die boer het geantwoord dat hy 'n lêer saamgestel het en terselfdertyd 'n boorgat onderneem het. Wat die wali gevra het:Het hulle jou toestemming gegee? ".

Die antwoord bars uit: Nog nie, maar ons het geboor omdat ons ly aan 'n gebrek aan water ". Die wali lyk vir 'n oomblik verstom oor die antwoord.

Onder die afvaardiging rondom hom hoor ons: Daar was 'n wysiging van die aanvanklike projek. ’n Muur is gebou ". Agter die skare amptenare sien ons eintlik 'n hoë muur van sinkblok.

Die wali: Vir my is dit die boorwerk wat my bekommer. Dit is sonder toestemming onderneem ". Die boer probeer homself regverdig: Maar ons het gely... ".

Die onbuigsame wali: Dit is nie 'n kwessie van lyding nie, maar van wettigheid. Miskien het die hidrouliese dienste jou negatief geantwoord en jy het voortgegaan ". " Nee nee, ons het 'n lêer geliasseer hoor hy homself antwoord.

Ietwat geïrriteerd, Ali Bouguerra: " Daar was glo geen magtiging vir hierdie boor nie. Laat ons nie vir mekaar lieg nie ".

Toe hy die tabel nader waar die kenmerke van die projek aangedui word, vra hy: 80 melkkoeie. Hoe sal hulle drink? Weet jy hoeveel liter water 'n koei elke dag nodig het? ". Mutisme van die betrokke persoon.

| Lees ook: Koring: hierdie vrae wat Algerynse boere teister

« Wat is dan die vloeitempo van jou boorgat? ". Die betrokke persoon: Ons weet nie ".

Die triomfantlike wali: Jy sien, as jy die wettigheid gevolg het, sou die hidrouliese ingenieur vir jou gesê het hoeveel boorwerk kan gee ".

Koeie het baie water nodig

Die boer: Ons het gely, ons het water nodig vir die diere ".

Die wali probeer die situasie verstaan: " Gebruik jy dit tans? Melkkoeie het baie meer water nodig ".

Weereens probeer die boer homself regverdig: Ons het ook bome geplant, hulle het begin uitdroog. Ons het water nodig gehad. Besproeiing met water uit putte was onvoldoende. Ons kon dit nie meer uithou nie ".

Die Wali som op: Het jy 'n boupermit? ". Die antwoord is ja. Hy vra egter vir bevestiging van sy medewerkers. Die betrokke permit word effektief op sowel die vlak van die gemeente as die daïra toegestaan.

Sy besluit geneem, sê hy aan die boer: Jy gaan voortgaan met jou werk (die muur) deur dit in die aanvanklike projek te integreer omdat dit nog aan die gang is. En so, ons sal jou voldoening gee en jy sal 'n goeie reputasie hê ".

Verseker beaam die boer, maar die wali gaan voort: Wat die hidroulika betref, jy het geboor sonder 'n tegniese studie en sonder magtiging van die betrokke dienste. As ek die wet toepas en ons bring die betrokke administratiewe dienste bymekaar en beraadslaag, sal die besluit wees om die sloping van die geboue aan te vra. Dan sal daar nie meer koeie wees nie en die bome sal opdroog ".

| Lees ook: Die sage van 'n Algerynse datum-gebaseerde etanolprodusent

Jy vrees nie elektrisiteit of die staat nie

Van die boer af, hoor ons 'n skyn van protes.

Die Wali, wat as onderwyser optree en 'n glimlag vertoon, vra die boer: " Wat het ons ouderlinge gesê? Hulle het die staat en elektrisiteit gevrees. Dit is waar dat die oorgang van die gebruik van kerse na dié van elektrisiteit vir hulle nie sonder 'n paar ongelukke was nie. Maar jy, jy vrees nie elektrisiteit of die Staat nie ".

Die woorde ontspan die atmosfeer wat gespanne begin raak het. Die boer protesteer, hy sal nooit die wet waag nie en gebruik Ali Bouguerra se formule: " Ek, ek vrees elektrisiteit en die staat ". Tevrede om te hoor hoe die boer hom op hierdie basis aangesluit het, geniet die wali die oomblik.

Die direkteur van waterdienste gebruik die geleentheid om die boer toe te spreek: Kom nader aan ons dienste, ons sal jou al die fasiliteite bied. Bring vir ons jou lêer ".

Die wali, vir die direkteur van hidroulika, en neem die boer om te getuig: Hoeveel boormagtigings het ons gegee? Sowat 1 200, hoeveel is ons? “Die belangstellende antwoord hom:” 1 338 magtigings ".

'n 1 339ste boor, maar onwettig

Ons draai na die stomme boer: En dit is die 1339ste boor, 'n onwettige boor ". Hy vra : " Hoe diep het jy geboor? »

Die boer wat homself weer probeer regverdig: Op 65 meter, want ons het gebuk gegaan onder die droogte ".

Weereens, die direkteur van hidroulika: Luister na my, jy is onwettig, maar die deure van ons administrasie is oop. Bring jou lêer vir 'n regularisering. Jy sal toestemming kry ".

Weer begin die boer 'n bedeesde: " Ek het 'n saak aanhangig gemaak ".

Die Wali, wat blykbaar sy besluit geneem het: Sien, met betrekking tot die konstruksies, ons sal vir jou 'n wysigingsboupermit gee sodat jy jouself in ooreenstemming kan bring. Maar oor die boorwerk was daar nie stappe of tegniese studie nie. Ons sê vir jou, ons kan nie 'n besluit neem nie. Dit verg ondersoek. Dien 'n lêer in. Hoe het jy voortgegaan met die boor, deur heining of deur middel van rotasie? ".

Verras deur die reaksie, gaan die wali voort: " Deur hype? Maar dit is nie wettig nie! ". Die wali tel dan al die onreëlmatighede op: Jy bou sonder ’n permit, boor sonder ’n permit, boor vir heipaal ".

Geen water vir 7 maande nie

Wali en direkteur van hidroulika probeer om aan die oortreder te verduidelik wat homself probeer regverdig: " Die behoefte aan water, 7 maande tydens... ". Die kompromislose wali oor respek vir die wet: “ 7 maande, of 7 dae of 7 uur, bly dit 'n oortreding ".

« Maar die droogte, ons het oeste gehad “, probeer die oortreder weer.

Die wali: As ons hierdie boorgat vir jou toemaak, stop alles. Wanneer 'n hele projek op water staatmaak, is die eerste ding om te doen om daarvoor te sorg. Die administrasie se deure staan ​​vir jou oop en 1 338 boere het reeds hul boormagtiging verkry. En prioriteit word aan die landbou gegee ".

Rondom luister verkose amptenare en amptenare. Die wali, draai na die direkteur van hidroulika en dan na die oortreder: " Gee hulle toestemming. Die ou boorgat, jy sal dit toemaak. Vir die oomblik sal dit laat vaar moet word. Ons sal by geleentheid van 'n moontlike uitbreiding van die projek sien. Ons sal jou 'n magtiging gee vir 'n nuwe boor. Die ou een wat jy dit toemaak, die dienste van die hidroulika sal 'n studie maak. Maar moenie dit gebruik nie, jy sal in oortreding wees ".

Op 'n kalm toon gaan hy voort en draai na die skildery: As jy die wet in ag neem, is alles wat jy hier gebou het onwettig. Almal ! Maar wat my vandag gebring het, wat vir my saak maak, is jou projek: melkkoeie, skape, graan. Ons sal jou help, maar ons help jou in ooreenstemming met die wet. Gehoor ? ".

'n Wali agter elke amptenaar?

Dan, asof hy die boer wil roep om te getuig, spreek hy die afvaardiging wat hom vergesel toe: So jy bestudeer die lêer vir die boorwerk en met die munisipaliteit vir die wysiging van boupermit ". Met hierdie woorde verlaat die amptenare die toneel.

Op sosiale netwerke word daar volop kommentaar gelewer op die volgorde en menings is verdeel. Baie mense prys die wali vir sy pedagogie terwyl hy aan die wet voldoen. Ander wonder oor die gebrek aan responsiwiteit van die administratiewe dienste, en wonder wat gebeur wanneer die wali nie na hul manier van hantering van lêers kyk nie.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.tsa-algerie.com/forages-illicites-plongee-dans-lalgerie-profonde/


.