Op pad na 'n moontlike terugkeer van die winter in Frankryk rondom 10 Januarie? Dit is nie wen nie!

Op pad na 'n moontlike terugkeer van die winter in Frankryk rondom 10 Januarie? Dit is nie wen nie!

Ons meteorologiese dienste monitor die evolusie van atmosferiese toestande nou al 48 uur. teen die einde van die eerste tien dae van Januarie. Inderdaad, die kragtige ontdooiing wat Frankryk middel Desember getref het, duur voort aan die einde van die jaar. Boonop behoort 2023 te begin soos 2022 geëindig het: onder die teken van 'n buitengewone sagtheid. Wat die res betref, verkies ons om dit met omsigtigheid te benader: die belangrikste numeriese modelle wat ons monitor, is ten gunste van 'n daling in temperature teen 8 of 10 Januarie.

Sommige scenario's is regtig koud, terwyl ander beperk is tot 'n gewone daling in temperature. Daar is nietemin 'n goeie eenstemmigheid van die scenario's om die temperature te sien daal, wat dit moontlik maak om te bevestig ons pos gister aan die een kant en om hierdie Vrydag bietjie meer in detail in te gaan. hieronder, hier is die oorsig wat vir 1 Januarie 2023 geskeduleer is. Ons sal onder die invloed bly van 'n soliede antisikloniese rif, wat strek vanaf die Maghreb tot in die hele Suid-Europa, insluitend Frankryk. Baie sagte lug sirkuleer onder hierdie antisikloon. 

Die rant van hoogdruk behoort ten minste tot 5 of 6 Januarie voort te gaan. Die suidwestelike vloei sal egter al hoe minder dinamies word. Dit gaan in die rigting van effens meer "gemerkte" termiese inversies met koeler nagte wanneer die lug helder is. Kortom, 'n klein daling in temperature sal begin rondom 5 Januarie in Frankryk, hoewel dit baie relatief is. Rondom hierdie datum behoort ons die verskuiwing van die antisikloon na die Weste, na die Atlantiese Oseaan, te sien.

Daar is 'n goeie eenstemmigheid van die modelle om 'n antisikloniese impuls tussen die Asore en die Atlantiese Oseaan te sien, wat 'n eerste teken is van "weerverandering" op ons land. Die uitslag is nog onseker. Drie hoofopsies bestaan ​​tans saam. Scenario 1: as die antisikloniese rif dit regkry om op hoë breedtegrade te styg, kan ons die omgewing ken van 'n noordelike vloei rondom 10 Januarie. Hierdie scenario is gereeld vir twee dae op ensemblemodelle gesimuleer. Illustrasie hieronder met scenario 29 van die GEFS-stelontwerper: 

Objektief, al sou dit die gunstigste verkeer wees vir die vestiging van werklik winterstoestande, is hierdie scenario in die minderheid (< 10% waarskynlikheid op hierdie tydstip). Scenario 2: Die opstel van rimpelings oor die noordelike halfrond, insluitend Europa. Dit sou die hervatting wees van 'n golwende westelike vloei, met gange van 'n noordwestelike vloei soos die depressies verbygaan, dan 'n wes/suidwestelike vloei met die terugkeer van die hoog. Hierdie scenario, baie klassiek, sal ossillerende temperature bevoordeel, maar tog baie koeler, met 'n paar wit ryp in die vlakte en sneeu op die Franse berge.

Scenario 3: ten spyte van 'n gedeeltelike verskuiwing van die antisikloon na die Weste, sou ons redelik naby aan sy toevoer bly. Gevolglik: ons sal die voortsetting van 'n antisikloniese westelike vloei hê. Dit sou minder dinamies wees, dus bevorderlik vir termiese inversies op die vlaktes en laaglande (koel nagte), maar die sagtheid en droogheid sal op die reliëfs bly. Dit verteenwoordig steeds 40% van die scenario's. As dit duidelik blyk dat veranderinge in die eerste tien dae van Januarie plaasvind, sal ons nog moet wag om uit te vind wat werklik in Frankryk gaan gebeur. 'n Daling in temperature ja ... maar tot watter mate? Ons weet nog nie. Om te volg.

 

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.meteolanguedoc.com/actualites-meteo-languedoc/vers-un-possible-retour-de-l-hiver-en-france-autour-du-10-janvier-ce-n-est-pas-gagne/p2396


.