Ons is nou 67,16 miljoen inwoners in Frankryk

Ons is nou 67,16 miljoen inwoners in Frankryk

Op 1 Januarie 2020 het Frankryk 67,16 miljoen gehad inwoners (Mayotte uitgesluit). Die groei van die Franse bevolking word egter in feitlik alle streke verswak as gevolg van 'n laer natuurlike balans (aantal sterftes afgetrek van die aantal geboortes).

Die Franse bevolking het elke jaar tussen 0,3 en 2014 met gemiddeld 2020% gegroei, teenoor 0,5% tussen 2009 en 2014, volgens syfers vir 2020 wat Donderdag deur INSEE gepubliseer is. Hierdie verlangsaming is te wyte aan 'n laer bydrae van die natuurlike balans in alle streke, behalwe in Guyana, het die Nasionale Instituut vir Statistiek verduidelik. Oor die algemeen het alle streke gesien hoe hul demografiese groei tussen 2014 en 2020 verswak het, met die uitsondering van Provence-Alpes-Côte d'Azur waar die tempo identies gebly het aan dié van vorige jare (+0,4%).

Guyana, Corsica en Occitanie is die streke waar die bevolking die meeste toeneem

Ten spyte van die verlangsaming is die streke wat hul bevolking die meeste toegeneem het, Guyana (+ 2,1%), Corsica (+ 1%) en Oksitanië (+0,7%). Omgekeerd was dit in Martinique en Guadeloupe wat dit die meeste gedaal het (-1% en -0,7% onderskeidelik). In Martinique gaan “baie vertrekke, hoofsaaklik na metropolitaanse Frankryk, grootliks oor jong mense wat studeer of werk soek”, en hierdie vertrekke word nie vergoed deur die natuurlike surplus nie, ’n verskynsel wat in Guadeloupe voorkom, verduidelik INSEE.

En Ile-de-France, het die bevolking effens toegeneem (+0,3%), 'n ontwikkeling as gevolg van 'n hoë natuurlike balans en 'n negatiewe migrasiebalans.

Afname in die bevolking in Parys, maar nie in die binneste voorstede nie

In besonderhede het die bevolking tussen 2014 en 2020 in 21 departemente gedaal, hoofsaaklik in die noordooste, die sentrum en die sentrale massief. Veral Nièvre, Meuse en Haute-Marne het skerp dalings beleef. Parys is ook een van die departemente wat betrokke is met 'n daling van gemiddeld 0,6% elke jaar.

Aan die ander kant het die bevolking toegeneem in departemente rondom Parys soos Seine-Saint-Denis of langs die Atlantiese kus, soos in Gironde en Loire-Atlantique sowel as in die Suide, soos in Hérault en Corsica. .

Dorpe bly oor die algemeen steeds inwoners lok. Die bevolking het twee keer so vinnig toegeneem in stedelike gebiede as in landelike gebiede (+0,4% per jaar gemiddeld, teenoor +0,2%).

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.20minutes.fr/societe/4016708-20221229-demographie-desormais-67-16-millions-habitants-france


.