Omstredenheid oor Maurice Kamto se besoek aan die Paleis: Erge sosiale politieke chaos

Omstredenheid oor Maurice Kamto se besoek aan die Paleis: Erge sosiale politieke chaos

En as die omstredenheid wat deur Maurice Kamto se besoek aan die Paleis gewek is, dui op ernstige politieke, sosiale en morele chaos.

Ek begin hierdie praatjie met twee staaltjies:


- Eerste storie

Ek het kwalifikasies en ondervinding in gesondheidsreg, bestuur en bestuur van gesondheids- en medies-maatskaplike instellings. In hierdie hoedanigheid het ek in 2006 by die Nice-universiteitshospitaal gewerk, toe ek 'n verblyf by my huis ontvang het, 'n jarelange vriend, siviele administrateur, destyds sub-prefek, vandag prefek in Kameroen. Nuuskierig om te weet hoe openbare dienste in Frankryk gewerk het, het ek hom genooi om na die Algemene Direktoraat van die CHU te kom, waar my kantoor was. Ek het aan hom verduidelik dat ek die bestuurder is van 'n entiteit genaamd Biomedical. In hierdie hoedanigheid was ek 'n groot speler in die verkryging en instandhoudingsprosedure vir ongeveer 15400 XNUMX masjiene en verskeie toestelle, wat die hospitaal meer as 'n honderd miljoen euro per jaar kos.

Na al my salige verduidelikings oor die organisasie van die hospitaal, oor my missies... Hy het my teruggeneem en vir my gesê: “maar seun, hoe kan jy soveel geld bestuur en jy is arm? ". Die “hoof van grond” het nie verstaan ​​hoe ’n mens kon ingryp by die toekenning van kontrakte, die bekragtiging van die ontvangs van bestellings en die aanvang van die magtiging van betalings, sonder om ’n direkte en persoonlike voordeel daaruit te trek nie. Ek het op daardie oomblik besef dat hy onbewustelik probeer het om die Kameroense model, dié van die mees korrupte land in die wêreld, uit te voer.

– Tweede staaltjie

My eerste professionele lewe was dié van ’n afslaer in Kameroen. Dit was in hierdie posisie dat ek 'n akteur en getuie kon wees van die ondeugde en deugde van die regstelsel van hierdie land. In hierdie oseaan van onbevoegdheid, stamisme, algemene korrupsie, het ek staatsamptenare, regslui, akteurs van die burgerlike samelewing ontmoet, bekwame, eerlike, wat in die mees absolute anonimiteit, hul bes probeer het om hul werk te doen.

In hierdie volgorde van idees het Bamileke-kollegas, regterlike beamptes wat op kantoor wag, moeg gewag vir jare, selfs dekades vir sommige, na broer KAMTO, destydse Minister Afgevaardigde in beheer van justisie, gegaan sodat laasgenoemde hul aanstellingsdossier na 'n pos van regterlike beampte. Minister KAMTO het hulle vaardig afgedank en laasgenoemde (hulle sal mekaar herken en sommige wag nog) het diep teleurgesteld teruggekom deur hierdie man wat nie geweet het hoe om sy broers in die dorp te help nie...

Verbasend genoeg was Maurice KAMTO 'n predikant in Kameroen. Koud en veeleisend het ons tot op hede nog nie die minste bewyse ontvang van 'n korrupte onderneming waarby hy betrokke sou wees of selfs verdink sou word nie...

Die leier van die MNR het waarskynlik nageslag. Die inligting in ons besit het ons nie toegelaat om vas te stel dat sy kinders deel is van hierdie pappa se seuns, wat op groot skaal in hoërskole gewerf is, bevorder tot die mees gesogte poste in die Kameroense administrasie nie...

Objektiewe elemente soos hierdie behoort ons enigste kompas te wees.


DIE STRATEGIE VAN ALMAL VROOT OF ALMAL VERANTWOORDELIK SODAT DAAR GEEN VERANTWOORDELIKHEID IS NIE: DIE VERDUNNING VAN VERANTWOORDELIKHEID IN DIE MENSE

Dit is dus hierdie KAMTO wat na die dienste van die Presidensie van die Republiek gegaan het om 'n belangrike brief, waarvan die inhoud ons vandag weet, af te laai, wat moontlik van "intelligensie met die diktatuur" verdink is.

So 'n interpretasie staan ​​uiteraard in kontras met die "kriminele rekord" van hierdie man van groot intellektuele en morele waarde wat ons sopas genoem het.

In hierdie land genaamd Kameroen, moet ons met vrymoedigheid die moed hê om profiele te salueer en te bevorder wat vaardighede het in die gedragsregister wat ons so kort.

Vir hierdie Kameroen wat ons wil bou, moet ons ons oë wyd oophou en nie toegee aan die diktaat van die "alles vrot" wat probeer verswelg in 'n magma van middelmatigheid, hierdie baie talente wat Kameroen nuut sal maak. Hierdie talente bestaan ​​in die mense, hierdie talente bestaan ​​onder meningsvormers en politici.

Deur die idee van "almal vrot" te probeer versprei, probeer ons eintlik die verantwoordelikheid van die BIYA-regime in die mense verwater. Ons probeer mense laat glo dat Kameroeners aangebore sleg is en dat niemand uit die politieke en sosiale moeras kan uitstaan ​​nie. Ons kom selfs om te sê dat in plaas van BIYA, niemand beter kan doen nie, want dit is ingewikkeld met Kameroeners.

Deur die heerskappy van die republiek van algemene agterdog te verwerp, verseker ons die bevordering van hierdie KENNIS wat die sleutel tot ons groei van môre is.

Om dit te bereik, sonder kompleks en vasberade, moet ons almal werk om ons deel van integriteit op te eis.

Ons moet die apostels van die> moet ons in onsself die kultuur van boosheid, hebsug, hebsug, jaloesie, onversadigbaarheid, leuens uitroei, wat in ons die idee afskei dat die wêreld slegs roof en predasie is.

Ons moet leer om ons integriteit en dié van ons medemens te vier. In hierdie trant is dit met groot trots dat ek graag sê dat ek 3 keer die eed afgelê het en in 3 verskillende regsberoepe gepraktiseer het, wat 'n waarborg van 'n sekere integriteit is. Sonder enige kompleks moet ons hierdie noodsaaklike waardes vertoon, elkeen van ons.

Ons moet leer om trots te wees op ons gedragsvaardighede, kom ons kom uit die vrot wêreld! Nee, ons is nie almal vrot nie en elkeen van ons moet dit eerlik kan beweer. Ons moet, individueel en gesamentlik, ons BELANGSTELLING na GEREGTIGHEID uitbroei wat demokratiese, voorspoedige en vrye state bou.

Ek Amédée Dimitri Touko Tom

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/polemique-sur-la-visite-de-maurice-kamto-au-palais-un-severe-chaos-politique-social


.