'N nostalgiese van Franse Algerië bevorder

'N nostalgiese van Franse Algerië bevorder

José Gonzales, a priori, hierdie naam sê absoluut niks in Frankryk-Algerië-verhoudinge nie. ’n Lid van die ekstreemregses in die Franse Vergadering, is hy pas voorgehou met sy aanstelling as vise-president van die Frankryk-Algerië-vriendskapsgroep. Dit is hyself wat die aankondiging in ’n publikasie vol entoesiasme op die sosiale netwerk, Twitter, maak.

Hoe paradoksaal dit ook al mag wees, is José Gonzales, wat aan die ekstreem-regse party behoort, die National Rally (RN) van Marine Le Pen, genoem in die hoë sfere van die Frankryk-Algerië vriendskapsgroep, ondenkbaar, hy wat bekend is vir sy anti-Algeriese posisies.

 

Hy mis geen geleentheid om dit openlik te sê nie. Voormalige swartvoet, gebore in Oran, word hy beskou as een van die oudstes in die RN, sedert hy by dit aangesluit het toe dit Nasionale Front (FN) genoem is in die eerste jare van sy skepping in die 1970's. het nooit sy nostalgie vir Algerië weggesteek nie, waar hy "'n deel van sy Frankryk en baie vriende verlaat het".

Frankryk-Algerië: José Gonzales, die man wat nie weet of die OAS misdade gepleeg het nie

Erger nog, José Gonzales is die een wat homself graag beskryf as "die kind van 'n Frankryk van elders, uit sy geboorteland geskeur en in 1962 na die kus van Provence gestuur" en wat dikwels beweer "om te ignoreer of die OAS hom daartoe verbind het. misdade in Algerië”. "Frankryk is nie verantwoordelik vir enige misdaad in Algerië nie en Emmanuel Macron het 'n ernstige fout gemaak deur van 'n misdaad teen die mensdom te praat", het hy veral verlede Junie in die plenaire vergadering van die Franse Nasionale Vergadering verklaar. Opmerkings wat toe sterk aan die kaak gestel en veroordeel is deur die afgevaardigdes van die linkses.

Sommige wonder wat kan bring na die Algeryns-Franse vriendskap, 'n man wat nostalgies is vir koloniale Frankryk en ondersteuner van Frans Algerië. Het hierdie aanstelling 'n verband met die opmerkings wat onlangs gemaak is deur die Algerynse staatshoof, Abdelmadjid Tebboune, wat in 'n onderhoud met die dagblad Le Figaro gebel het Frankryk om 'n nuwe era met Algerië te open ?Hierdie artikel het eerste verskyn op https://observalgerie.com/2022/12/31/politique/france-algerie-depute-extreme-droite/


.