Benedictus XVI: die voormalige pous is op die ouderdom van 95 oorlede

Benedictus XVI: die voormalige pous is op die ouderdom van 95 oorlede

Afgetree binne die klooster van die Vatikaan-tuine sedert sy bedanking in 2013, is die voormalige Pous Benedictus XVI op Saterdag 31 Desember 2022 op die ouderdom van 95 oorlede, soos amptelik deur die Vatikaan aangekondig.

Het geskiedenis gemaak in 2013, nadat hy die eerste pous geword het wat uit sy amp bedank het, Benedictus XVI Saterdag 31 Desember 2022 in die ouderdom van 95 gesterf, soos amptelik deur die Vatikaan aangekondig. Sy begrafnis, wat deur sy opvolger in Rome gevier moet word, sal 'n ongekende gebeurtenis in die geskiedenis van die Pousdom wees. Tienduisende mense kon die begrafnis van die voormalige Pous bywoon, insluitend staatshoofde. As 'n herinnering, Pous Franciskus het op Woensdag 28 Desember 2022 onthul dat sy voorganger “ ernstig siek", terwyl hy roep om vir hom te bid.

« Ek het die pyn om aan jou aan te kondig dat die emeritus-pous, Benedictus XVI, vandag om 9:34 vm., by die klooster Mater Ecclesiae, in die Vatikaan, gesterf het. Verdere inligting sal so gou moontlik aan u gekommunikeer word.“, het in 'n persverklaring die direkteur van die persdiens van die Heilige Stoel, Matteo Bruni, aangedui om amptelik die verdwyning van Benedictus XVI aan te kondig. Vir geheue, die 265ste Pous in die geskiedenis van die Katolieke Kerk was 'n briljante teoloogredelik ongemaklik met skares. In 2013 het Joseph Ratzinger, sy regte naam, gehad sy bedanking geregverdig het beweer om te wees te swak vir die bediening voldoende uitoefen as hoof van die kerk.

Benedictus XVI: broos en sigbaar verswak het die voormalige Pous in 'n rolstoel rondbeweeg

Ly tans aan kniepyn, Die 86-jarige Pous Franciskus kan sy voorganger navolg. Inderdaad, die huidige soewereine pous het self die deur verlaat " oop tot 'n moontlike bedanking van sy kant. 'n Paar maande voor sy dood, Benoit XVI het al hoe brooser voorgekom. Die voormalige Pous is veral gesien wat met die hulp van 'n rolstoel rondbeweeg. Alhoewel hy steeds besoekers in die klooster in die Vatikaantuine ontvang het, waar hy sedert sy bedanking afgetree het, die voormalige soewereine pous het 'n verswakte en sigbaar verswakte man geword, soos blyk uit die foto's van sy laaste besoek wat op 1 Desember 2022 ontvang is.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.closermag.fr/people/benoit-xvi-l-ancien-pape-est-mort-a-l-age-de-95-ans-1679726


.