Paul Biya se belangrikste aankondigings in 2023

Paul Biya se belangrikste aankondigings in 2023

Vir sy wense aan Kameroeners het Paul Biya (foto) die sluier gelig oor sommige van sy prioriteite vir 2023. Begin met die ontginning van drie ystererts. “Ek het die begin van drie grootskaalse projekte goedgekeur wat daarop gemik is om ons mynpotensiaal te ontwikkel, ons ekonomie te struktureer en werk te skep,” het Paul Biya gesê.
Van dié drie projekte is dié van Lobé in Kribi in die suidelike streek verwag sedert die president op 1 Julie verlede ’n dekreet onderteken het wat ’n bedryfspermit aan die filiaal van die Chinese reus Sinosteel-korporasie verleen het. Paul Biya het dus pas die bekendstelling van hierdie industriële mynbouprojek bevestig wat onder meer voorsiening maak vir die bou van 'n ysterverrykingsaanleg, 'n pypleiding van ongeveer 20 kilometer en 'n energieproduksie-aanleg van 60 megawatt.
Die ander twee projekte handel oor die Mbalam-Nabeba-ysterafsetting tussen Kameroen en die naburige Kongo, en die Bipindi-Grand Zambi-ysterontginning in die Suid-streek. Die eerste het jare lank tot ergernis van die Kameroense owerhede gesukkel. Om die ingebruikneming daarvan te bespoedig, is die ontginning van hierdie mynafsetting uiteindelik toevertrou aan die Cameroon Mining Company (CMC) Sarl, aangebied as 'n filiaal van Coconut Logic Holdings gebaseer in Singapoer.
Benewens die mynbousektor het Paul Biya ook die sektor vir openbare werke in sy visier. Hy het die regering opdrag gegee om alles moontlik te doen om werk aan die Mora-Dabanga-Kousseri-, Babadjou-Bamenda- en Kumba-Ekondo Titi-afdelings te hervat, wat weens onveiligheid stilstaan...
Die Kameroense president het ook die gesondheidsektor genoem: "Ek het die regering gevra om voort te gaan met die pogings wat in hierdie sektor aangepak is deur 'n groot plan te implementeer om die tegniese platform en die vermoëns van hospitaalpersoneel in die hele land te versterk."
Met betrekking tot die toegang van ons bevolking tot drinkwater, het die President van die Republiek verseker dat hy "die Regering gevra het om die prosedures met betrekking tot die bekendstelling, vanaf 2023, van die megaprojek vir die verskaffing van drinkwater in die stad Douala en sy omgewing”.
Hy het uiteindelik teruggekeer na die stryd teen korrupsie. “Verlede jaar, in soortgelyke omstandighede, het ek jou vertel van my besorgdheid om bestuur in die bestuur van openbare sake te versterk en om staatsbesteding te beheer. Ek kan jou verseker dat hierdie bekommernis konstant en ontasbaar bly. Ek wil u ook weereens daaraan herinner dat almal wat hulself onwettig verryk deur die staat te beroof, op enige vlak hoegenaamd, aanspreeklik gehou sal word,” het hy weer gedreig.
Michelangelo Nga    
Lees ook:
Covid-19, Engelstalige krisis, stryd teen korrupsie ...: die sterk aankondigings van Paul Biya

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/politique/0101-9873-discours-a-la-nation-les-principales-annonces-de-paul-biya-en-2023


.