Die eskalasie van die konflik tussen Algerië en Marokko

Die eskalasie van die konflik tussen Algerië en Marokko

Reserve aux abonnés

DIE MAGHREB-BRIEF. Teen mekaar, met geslote grense, praat die twee lande nie meer met mekaar nie. Bemiddelings misluk een na die ander. Hoe ver?


deur Benoit Delmas


Une patrouille algerienne photographiee depuis le cote marocain de la frontiere a Oujda, le 3 novembre.
’n Algerynse patrollie wat op 3 November vanaf die Marokkaanse kant van die grens in Oujda afgebeeld is.
© FADEL SENNA / AFP

"NIEons het opgebreek met die Marokko om nie oorlog toe te gaan nie", verduidelik, geleerd en huislik, Algerynse president Abdelmadjid Tebboune in 'n onderhoud met Figaro. En om te spesifiseer dat, in "sestig jaar van onafhanklikheid, die Algerijns-Marokkaanse grens vir veertig jaar gesluit gebly het in reaksie op ewige vyandige dade van die buurman". By die Mouradia-paleis word onderbeklemtoning met ysterbedekte bedenking geterg. Want, af, in die magskantore, tussen die leerkringe of die tussengangers, sê ons dinge meer brutaal: “Marokkane? Ons praat nie met 'n land wat nie soewerein is nie, as ons 'n ernstige bespreking wil hê, sal ons die aanspreek Frankryk en Katar. Ons hallusineer soms op die vlak van kleinlikheid waartoe die twee lande bereik het. Tussen die…


Ek teken in

Eksklusiewe aanbiedinge: -50% die eerste jaar

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lepoint.fr/afrique/l-escalade-du-conflit-entre-l-algerie-et-le-maroc-01-01-2023-2503380_3826.php


.