Logbaba Distrikshospitaal verhoog sy ontvangskapasiteit

Logbaba Distrikshospitaal verhoog sy ontvangskapasiteit

Hôpital de district de Logbaba
uitbreiding van die Logbaba-distrikshospitaal

Die Kameroense minister van openbare gesondheid, dr Manaouda Malachie, het nuwe geboue by die Logbaba-distrikshospitaal ontvang. Die seremonie het plaasgevind in die teenwoordigheid van baie persoonlikhede.

Dit was regtig nie nodig om terug te stuur na 2023 nie, wat nuttig is vir die Kameroense bevolkings in die algemeen en dié van Douala in die besonder, veral gedurende hierdie einde-van-jaar vakansieseisoen. Die Kameroense minister van openbare gesondheid, dr Manaouda Malachie, het dit vinnig verstaan. Dit is hoekom hy, met die goewerneur van die Littoral-streek, Samuel Dieudonné Ivaha Diboua, en die hoofbestuurder van Gaz du Cameroun, Eric Friend, aan sy sy amptelik die nuwe geboue van die Logbaba-distrikshospitaal, geleë in die 3de arrondissement van die ekonomiese hoofstad (Douala).

52 miljoen CFA-frank van Gaz du Cameroun

Ons het kennis geneem van die teenwoordigheid by hierdie seremonie, gehou op Vrydag, 30 Desember 2022 by die esplanade van hierdie hospitaal, van administratiewe, munisipale, militêre, politieke, tradisionele en godsdienstige owerhede, algemene bestuurders van maatskappye, leiers van die burgerlike samelewing, gesondheidspersoneel, bevolkings, dansgroepe... 52 miljoen CFA-frank is die ondersteuning wat op 21 Oktober 2021 deur Gaz du Cameroun aan die Logbaba-distrikshospitaal (HDL) gegee is. Hierdie finansiering, wat gevolg het op 'n versoek om 'n subsidie ​​wat aan bogenoemde maatskappy gestuur is en wat gebruik is om genoemde gesondheidsinfrastruktuur uit te brei.

Die uitbreidingswerke van hierdie hospitaal, wat op 'n oppervlakte van 1000 m² opgerig is, het in wese bestaan ​​uit die bou van 'n modulêre konferensiekamer met 250 sitplekke (dit kan as 'n sorteerkamer in noodsituasies gebruik word), noodgevalle en rampe), 'n noodpoel (chirurgies en medies), ENT- en odontostomatologiedienste, bril, apteek, kantore, wagsale, 'n geldtoonbank, toilette en 'n wagboks. Hierdie infrastruktuur, waarvan die werk te vinnig verloop het, soos aangedui deur dr Ngnegue Plong Gaël, sal ongetwyfeld die ontvangskapasiteit van die hospitaal (12 addisionele beddens) verhoog en die omvang van sorg waartoe die bevolkings naby toegang sal hê, uitbrei.

Hou dieselfde dinamiek om navolging te wek

Minister Manaouda Malachie het eerstens die Gaz du Cameroun-groep bedank vir hierdie opregte gebaar, daarna het hy die direkteur-generaal van die Logbaba-distrikshospitaal en sy medewerkers gelukgewens vir die inisiatiewe wat onderneem is om die bevolking kwaliteitsorg aan te bied en hulle genooi om voort te gaan met hierdie aar, veral aangesien die aksies wat uitgevoer en beoog word bydra tot die transformasie van die Kameroense gesondheidstelsel. Die hoof van Openbare Gesondheid het die direkteur van die Logbaba-distrikshospitaal aangemoedig om dieselfde momentum te behou om navolging in die prestasie-aspek van hospitale aan te moedig deur die proses van selffinansiering en die soeke na befondsing.

Voordat hy sy opmerkings afgesluit het, het die Ministerie van Gesondheid, wat dr Ngnegue Plong Gaël bedank het vir die vars lug wat hy na die gesondheidsektor bring en vir die geleentheid wat hy aan hospitale bied om hulself uit te druk, gesondheid laasgenoemde gerusgestel van die nodige begeleiding en ondersteuning dat sy ministeriële departement gereed is om aan sy struktuur te voorsien waar nodig.

Logbaba Hospitaal, 'n kapasiteit van 2 000 pasiënte per jaar

Voorheen Douala-Bassa Dispensary, hierdie gesondheidsentrum het in 1995 'n distrikshospitaal geword, en het 05 (vyf) direkteure gehad. Dr Ngnegue Plong Gaël, wat op 19 September 2019 die amp aanvaar het, het 'n deelnemende bestuursbeleid opgestel, gebaseer op werk, dinamika, personeelmotivering, bewustheid, kommunikasie, ens. Verskeie dienste het na vore gekom. Ons kan noem: ultraklank, radiologie, ginekologie, gastroënterologie, twee operasieteaters, 'n bloedbank en 'n suurstofaanleg wat geheel en al deur die maatskappy CHOCOCAM aangebied word, dan 'n gebou vir die moeder en die kind. Hierdie bestuursbeleid het dit moontlik gemaak om pasiëntbywoning te hê, wat van 9 000 tot 22 000 pasiënte per jaar toegeneem het.

Vir minister Manaouda Malachie, wat pas deur die tradisionele hoofde van Douala 3de gekroon is, "is die konstruksie van nuwe geboue deel van die verbetering van die verskaffing van plaaslike gesondheidsorg en dienste en kwaliteit aan die bevolkings wat deur die staatshoof verlang word" .

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.afrik.com/cameroun-l-hopital-de-district-de-logbaba-augmente-sa-capacite-d-accueil


.