Die presidentskappe van die Marokko- en Algerië-vriendskapsgroepe het teruggekeer na NUPES en Renaissance

Die presidentskappe van die Marokko- en Algerië-vriendskapsgroepe het teruggekeer na NUPES en Renaissance

Ná maande se onderhandelinge is die verspreiding van die presidente van die vriendskapsgroepe in die Franse Nasionale Vergadering uiteindelik bekend. Soos verwag, die Presidensie van die Frankryk-Marokko-vriendskapsgroep het in die hande van die linkse koalisie NUPES geval. Die setel word nou beklee deur Karim Ben Cheikh, LP vir die 9de kiesafdeling van Franse mense wat in die buiteland woon.

Dit is nie verbasend dat die groep Frankryk-Algerië van Renaissance na LP Fadila Khattabi teruggekeer het nie. Ter herinnering, die formasie wat deur Emmanuel Macron geskep is, het sy bereidwilligheid uitgespreek om die Frankryk-Marokko-vriendskapsgroep daarvoor met Algerië prys te gee. Die oostelike buurman "is die onderwerp van besondere aandag van die Quai d'Orsay (Ministerie van Buitelandse Sake, redakteursnota) en Emmanuel Macron aan die begin van sy tweede termyn, laasgenoemde was bang vir parlementêre inmenging as die opposisie daarin sou slaag om dit te lei." verduidelik het in Oktober die Franse pers.

Nietemin, die teenwoordigheid in die rondetafel van hierdie liggaam van José Gonzalez, die dekaan van die Franse afgevaardigdes (79 jaar oud) van die National Rally, in sy hoedanigheid as vise-president, is reeds besig om tandekners in die Algerynse media op te wek. Die nostalgie van die boorling van Oran vir Frans Algerië, wat tydens sy toespraak op 28 Junie by die podium van die Nasionale Vergadering beweer is, vind steeds aanklank by die buurman in die Ooste.

Soos verwag, het die presidentskap van die Frankryk-Tunisië-vriendskapsgroep na Dino Cinieiri van die Republikeine teruggekeer en sodoende die inligting bevestig wat in Oktober gesirkuleer het oor Renaissance se begeerte om die genoemde groep aan die Republikeine te bied.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.yabiladi.com/articles/details/135494/france-presidences-groupes-d-amitie-maroc.html


.