Dood van Benedictus XVI: die plek en datum van sy begrafnis onthul

Dood van Benedictus XVI: die plek en datum van sy begrafnis onthul

Benedictus XVI is op Saterdag 31 Desember 2022 in die ouderdom van 95 oorlede. Om hom op sy laaste reis te vergesel, is die Vatikaan besig om homself te organiseer. Vanaf Maandag 2 Januarie 2023 sal die liggaam van die emeritus pous ook by die Sint Pietersbasiliek uitgestal word.

Ons het geweet hy is siek, Benedictus XVI is uiteindelik dood Saterdag, 31 Desember 2022, op die ouderdom van 95... " Ek is jammer om aan te kondig dat die emeritus-pous, Benedictus XVI, vandag om 09:34 vm., by die klooster van Mater Ecclesiae gesterf het", kan ons lees in 'n persverklaring van die direkteur van die persdiens van die Heilige Stoel, Matteo Bruni. As die jongste nuus oor die gesondheidstoestand van Benedictus XVI 'n toestand opgeroep het " stilstaande“, het Pous Francis aangekondig dat die gesondheid van die man wat Joseph Ratzinger genoem is, die afgelope dae erg verswak het. Woensdag, 28 Desember 2022, het hy ook sy volgelinge gevra om vir hom te bid.

Sedert die aankondiging van sy dood, die gelowiges kom in groot getalle op Sint Pietersplein bymekaar om hulle laaste eer aan hom te betoon. Vanaf Maandag 2 Januarie 2023, die liggaam van emeritus pous sal ook by St. Peter's Basilica uitgestal wordhet die Vatikaan aangekondig tydens 'n perskonferensie waartydens Matteo Bruni verduidelik het dat Joseph Ratzinger kort voor sy dood uiterse salwing ontvang het. Slegs, die gelowiges sal sedertdien vinnig bymekaar moet kom die pous se begrafnis wat geskiedenis gemaak het in uit die amp bedank gedurende sy leeftyd om gesondheidsredes, vind plaas op Donderdag 5 Januarie 2023 om 9:30 vm. in Saint-Pierre Square. Hulle sal deur sy opvolger Pous Francis gevier word. ’n Ongekende seremonie in die Katolieke Kerk, wat tienduisende mense kon bywoon, insluitend baie staatshoofde.

Sal Emmanuel Macron teenwoordig wees by die begrafnis van Benedictus XVI?

Emmanuel Macron het voorlopig nie gekommunikeer oor sy teenwoordigheid of nie by die begrafnis van Benedictus XVI nie. Aan die ander kant het hy op Twitter hulde gebring aan hom toe hy van sy verdwyning verneem het. " My gedagtes is by die Katolieke van Frankryk en die wêreld, bedroef. "

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.closermag.fr/people/mort-de-benoit-xvi-le-lieu-et-la-date-de-ses-obseques-devoiles-1679810


.