Hier is hoe om suksesvol te vergewe om vorentoe te beweeg

Hier is hoe om suksesvol te vergewe om vorentoe te beweeg

 

Vergifnis is nie altyd maklik nie. Maar dan, hoe om suksesvol te vergewe om vorentoe te beweeg? En bowenal, om aan te beweeg en lyding te vermy?

Jy is waarskynlik al voorheen deur iemand seergekry. Of jy het dalk self iets gedoen wat jy nie moes hê nie wat iemand na aan jou hart seermaak. In hierdie gevalle is dit baie maklik om jou emosies te laat verteer. Maar dit is 'n fout! Om daardie persoon te vergewe of jouself te vergewe, kan jou regtig help om al die negatiewe emosies te laat gaan. En bowenal, help jou om vorentoe te beweeg in jou lewe. Maar vergifnis verg dikwels tyd en moeite. Vir sommige lyk dit dalk selfs onoorkomelik en onhaalbaar. So hoe? Hoe om daarin te slaag om te vergewe om vinnig of makliker aan te beweeg? Hier is 4 wenke om toe te pas om jou pyn suksesvol te oorkom.

 

Maak die keuse om te vergewe

Die eerste ding om te doen is om te bepaal presies wat jou seergemaak het. Vervolgens is dit belangrik om vir daardie persoon te vertel wat jou geraak het sodat jy vrylik daaroor kan praat. Ten slotte is dit aan jou om te besluit of jy moet vergewe of nie. En hierdie stap is deurslaggewend. Dit is dikwels die moeilikste. Jy moet weet of jy daarin sal slaag om die keuse van vergifnis te maak of nie. Om jou te help om hierdie besluit te neem, vra jouself af oor jou emosies en wat jy regtig voel. 'n Motivering om te vergewe? Besef dat hierdie pyn so deurdringend is dat dit verhoed dat enige vreugde jou lewe binnedring.

Doen die werk van vergifnis

Hierdie tweede fase verg ook baie moeite van jou kant. Hier moet jy jouself afvra wat is die storie agter die persoon wat jou seergemaak het. Dit is naamlik wat hom aangespoor het om hierdie kwetsende aksie te doen. Ten spyte van die beserings is dit van kardinale belang om daarin te slaag om hierdie persoon beter te verstaan. Om jouself die regte vrae te vra om vorentoe te kan beweeg. Dit kan aanvanklik moeilik wees om te aanvaar, maar kan later ook baie bevrydend wees. Meeste ? As jy dit regkry om positiewe gedagtes of woorde teenoor hierdie persoon te hê, het jy alles gewen! Dit bewys dat jy nie meer wrok koester nie en dat jy jouself heeltemal sal kan bevry.

Bou op die positiewe van vergifnis

Ja, vergifnis kan soms seermaak. Maar om suksesvol heeltemal te vergewe, is dit belangrik om die pyn opsy te sit en op die positiewe te fokus. Om dit te doen, kan jy 'n geskrewe introspeksie doen deur 'n joernaal te hou. So sal jy al jou positiewe emosies van die dag kan let wat jou vir 'n oomblik van jou beserings laat vergeet. Op hierdie manier sal jy baie vinniger aanbeweeg. Dit is belangrik om nie oor en oor te herkou oor die persoon wat jou seergemaak het nie. Maar goed, om op jou doelwitte en jou toekomstige vreugdes te fokus.

vergewe jouself ook

Ten slotte, die laaste stap is om te leer om jouself te vergewe. Want vergifnis teenoor ander is een ding, vergifnis teenoor jouself is 'n ander. Vergifnis is ook 'n probleem wat intern opgelos moet word. Veral onder vroue, wat dit dikwels baie moeiliker vind om hulself te vergewe omdat hulle geneig is om meer perfeksioniste as mans te wees. Vir hulle is om foute te erken soos om mislukkings te erken. Om jouself te verbeter, wanneer jy 'n fout maak, vra jouself af wat jy kan verbeter in plaas daarvan om jouself te veroordeel. Dit sal jou selfvertroue ’n hupstoot gee. Omdat jou selfbeeld deels spruit uit jou vermoë om verantwoordelikheid te neem en foute reg te stel.

Hierdie nuwe neiging ontruim maklik stres en angs

Hierdie artikel het die eerste keer verskyn op: https://trendy.letudiant.fr