Die rede vir die vertraging om Leopard 2-tenks vanaf Duitsland na die Oekraïne te stuur.

Die rede vir die vertraging om Leopard 2-tenks vanaf Duitsland na die Oekraïne te stuur.

 

     1. Oekraïne se argument dat hy gevegstenks wil hê

Oekraïne dring daarop aan dat gevegstenks die verskil kan maak om Rusland te help terugstoot van Oekraïense grondgebied en Kyiv die inisiatief te gee. Duitsland vervaardig die oorgrote meerderheid moderne swaar tenks in Europa, die Leopard 2. Sowat 2 000 daarvan word onder Europese bondgenote versprei, en Duitsland hou alle uitvoerlisensies daarvoor.

      2. Duitsland se huiwering

Duitsland het gehuiwer om Leopard 2-tenks na die Oekraïne te stuur, wat gelei het tot enorme druk onder Westerse bondgenote wat tot nou toe gretig was om 'n vasberade gevoel van eenheid te toon in die aangesig van Russiese aggressie. Kanselier Scholz se besluiteloosheid het ook sy land verdeel, insluitend sy regerende koalisie en selfs sy eie sosiaal-demokratiese party.

    3.Die gewig van geskiedenis

Die gewig van die geskiedenis wat vandag se Duitse leiers ervaar, is van kardinale belang. As 'n aggressor in twee wêreldoorloë, vrees baie Duitsers dat hulle die hoofverskaffer van gevegstenks in die Oekraïne is. Die “Zeitenwende” of “keerpunt” in Duitsland, wat deur kanselier Scholz aangekondig is kort ná Rusland se inval in die Oekraïne, is uiters betekenisvol vir Duitsland self maar ook vir Europa as geheel.

    4. Die transformasie van Duitsland

Berlyn het belowe om swaar te belê in sy uitgeputte en verouderde weermag en om 'n baie meer selfgeldende rol in Europese verdediging te speel. Hierdie “transformasie” is belaai met terugslae en is geensins voltooi nie, maar dit is beslis aan die gang en 'n groot verandering vir Duitsland. Sedert die Tweede Wêreldoorlog was Berlyn huiwerig om 'n leidende rol in verdedigingsake te neem, maar dit lyk of dit besig is om te verander.

   5. Gevolge vir Europa

Duitsland se besluit om Leopard 2-tenks na die Oekraïne te stuur of nie, het belangrike gevolge vir Europa as geheel. Dit toon dat Duitsland gereed is om 'n meer aktiewe rol in Europese verdediging te speel en om sy bondgenote te ondersteun. Dit laat egter ook vrae ontstaan ​​oor Duitsland se vermoë om vinnige en beslissende besluite oor nasionale veiligheid te neem.

Gevolgtrekking Kortom, Duitsland het om historiese en politieke redes die stuur van Leopard 2-tenks na die Oekraïne vertraag. Oekraïne se saak dat hulle gevegstenks wil hê, is duidelik, maar Duitsland se huiwering het gelei tot enorme druk onder Westerse bondgenote. Die gewig van die geskiedenis wat vandag se Duitse leiers ervaar, is van kardinale belang. Dit laat egter ook vrae ontstaan ​​oor Duitsland se vermoë om vinnige en beslissende besluite oor nasionale veiligheid te neem.

Le chancelier allemand Olaf ScholzBEELDBRON,REUTER
Legende,

Die Duitse kanselier Olaf Scholz is onder druk geplaas om die Oekraïne van Leopard 2-tenks te voorsien

Daar is bykomende probleme met die stuur van tenks na die Oekraïne vir Duitsland. In hierdie artikel sal ons die verskillende uitdagings ondersoek wat Duitsland in hierdie situasie moet oorkom.

Probleem 1: Gebruik van tenks teen Russiese soldate Die eerste probleem is dat Duitsland die crainte dat sy Leopard 2-tenks teen Russiese soldate gebruik word. Duitsland is verantwoordelik vir die slagting van miljoene Russe tydens die twee wêreldoorloë, dit skep 'n gevoel van skuld en onwilligheid om wapens te stuur wat teen Russiese soldate gebruik kan word.

Probleem 2: Simpatie vir Rusland Nog 'n probleem is dat groot dele van die Duitse samelewing tradisioneel naby Rusland voel, veral in die voorheen kommunistiese ooste van die land. NRO's wat Russiese disinformasie in Europa monitor, rapporteer dat baie Duitsers feilbaar is. Die meerderheid Duitsers het egter simpatie met gewone Oekraïners wat vasgevang is in die huidige konflik.

Probleem 3: Vrees vir toenemende geweld Nog 'n Duitse bekommernis is dat die lewering van swaar tenks en ander aanstootlike wapens aan die Oekraïne Vladimir Poetin tot nog wilder uiterstes kan stoot, insluitend die gebruik van kernwapens. Daar word geglo dat een van die redes waarom kanselier Scholz daarop aangedring het dat Washington ook tenks na die Oekraïne stuur, is sodat Europa kan aanvoel dat die Amerikaanse kernkrag aan sy kant is.

Gevolgtrekking: Samevattend is daar baie uitdagings wat Duitsland moet oorkom deur tenks na die Oekraïne te stuur. Kwessies sluit in vrees dat die tenks teen Russiese soldate gebruik sal word, die Duitse samelewing se simpatie vir Rusland, en vrees vir eskalerende geweld. Kanselier Scholz wou nie hê dat Duitsland moet uitstaan ​​en Oekraïne se enigste verskaffer van swaar tenks moet wees nie. Hy het daarop aangedring dat Washington ook tenks na die Oekraïne stuur sodat Europa kan voel dat Amerikaanse kernkrag aan sy kant is.