Die VN veroordeel Rusland vir die oortreding van kinderbeskerming vir vlugtelinge in die Oekraïne: 3800 XNUMX gevalle aangemeld.

Die VN veroordeel Rusland vir die oortreding van kinderbeskerming vir vlugtelinge in die Oekraïne: 3800 XNUMX gevalle aangemeld.

 

Die VN veroordeel Rusland vir die oortreding van kinderbeskerming vir vlugtelinge in die Oekraïne: 3800 XNUMX gevalle aangemeld.

Die hoof van die Verenigde Nasies se vlugtelingagentskap (UNHCR) het Rusland se optrede rakende onbegeleide vlugtelingkinders in die Oekraïne veroordeel. Volgens Filippo Grandi het Moskou die grondslae van kinderbeskerming geskend deur Russiese paspoorte aan jong vlugtelinge toe te staan ​​en hulle by pleeggesinne te plaas.

UNHCR het probeer om die betrokke kinders te kontak om oplossings vir hul welstand te vind. Dit is egter nie bekend hoeveel jongmense geraak word nie. Grandi het verduidelik dat dit in tye van oorlog moeilik is om die bestaan ​​van gesinne of voogde te bepaal en dus om 'n ander nasionaliteit te gee of om die kind in 'n pleeggesin te plaas.

L’ONU dénonce la Russie pour enfreintes de protection de l’enfance des réfugiés en Ukraine : 3800 cas rapportés. TELES RELAY
Die VN veroordeel Rusland vir die oortreding van kinderbeskerming vir vlugtelinge in die Oekraïne: 3800 XNUMX gevalle aangemeld. TELES RELAIS

 

Die UNHCR het byna drie miljoen Oekraïense vlugtelinge in Rusland geregistreer, meer as in enige ander Europese land, maar dit is nie bekend hoeveel van hulle kinders is nie. Die Kremlin het bewerings ontken dat byna 14 000 kinders uit besette dele van die Oekraïne na Rusland “gedeporteer” is. UNHCR soek steeds toegang tot Rusland om die betrokke kinders te ontmoet, maar dit was tot dusver selde.

Kommer is in Julie deur VN-menseregtebeamptes geopper dat Oekraïense kinders uit weeshuise in die oostelike Donbass-streek ontvoer is en na Rusland “gedwonge gedeporteer” is. Daar is ook vrese dat Moskou "bestaande wetgewing sal wysig" om hierdie proses te bespoedig. Geloofwaardige bewerings van gedwonge verplasings van kinders na besette Rusland of die Russiese Federasie is ook aangemeld.

L’ONU dénonce la Russie pour enfreintes de protection de l’enfance des réfugiés en Ukraine : 3800 cas rapportés. TELES RELAY
Die VN veroordeel Rusland vir die oortreding van kinderbeskerming vir vlugtelinge in die Oekraïne: 3800 XNUMX gevalle aangemeld. TELES RELAIS

 

Grandi het 'n ses dae lange besoek aan die Oekraïne gebring en aan plaaslike inwoners gesê dat "die hele wêreld jou bewonder". Hy het ook voorspel dat die aantal ontheemdes “amper onvermydelik” sal toeneem vanaf die huidige 103 miljoen in die komende jare.

Die VN se Menseregteraad het 'n kommissie van ondersoek aangestel om moontlike menseregteskendings wat verband hou met Rusland se inval in die Oekraïne te evalueer. Die kommissie het onlangs 'n verslag gepubliseer oor die verwoestende uitwerking van oorlog op kinders.

Die lede van die kommissie is diep bekommerd dat kinders toenemend in gevaar is in die land. Skole is in die afgelope nege maande van konflik vernietig of beskadig en dit het uiters moeilik geword om toegang tot onderwys in sommige gebiede te verseker.

Die komitee het ook aandag gegee aan die vernietiging van burgerlike infrastruktuur in die Oekraïne, soos energie- en vervoernetwerke. Die lede van die kommissie glo dat burgerlike infrastruktuur deur internasionale humanitêre reg beskerm word en 'n voorvereiste is vir toegang tot regte.

Die kommissie sal voortgaan om skendings van internasionale menseregtereg en internasionale humanitêre reg te ondersoek en poog om te identifiseer amptenare.

L’ONU dénonce la Russie pour enfreintes de protection de l’enfance des réfugiés en Ukraine : 3800 cas rapportés. TELES RELAY
Die VN veroordeel Rusland vir die oortreding van kinderbeskerming vir vlugtelinge in die Oekraïne: 3800 XNUMX gevalle aangemeld. TELES RELAIS

 

Met betrekking tot herstelwerk vir oorlogslagoffers, het 'n lid van die kommissie gesê dat die Oekraïense regering onmiddellik stappe kan doen om diegene wat geraak word te help sonder om Rusland van sy verantwoordelikheid te onthef. Hierdie maatreëls kan die skepping van 'n slagofferregister insluit om toegang tot ondersteuningsdienste, soos geestesgesondheid en psigososiale ondersteuning, te vereenvoudig.

Die jongste VN-data oor burgerlike ongevalle van Rusland se inval plaas 6.557 10.074 dooies en XNUMX XNUMX beseerdes, maar die werklike getal sal waarskynlik veel hoër wees as gevolg van beperkings op toegang tot oorlogsgebiede. Die kommissie sal voortgaan om menseregteskendings te ondersoek en sal in Maart ’n verslag aan die Menseregteraad uitreik.

08 tydens 'n herdenking in Suid-Afrika doodgeskiet