Kameroen: Paul Biya vertrou die ondersoek na die Martinez Zogo-sluipmoord aan die SED toe

Kameroen: Paul Biya vertrou die ondersoek na die Martinez Zogo-sluipmoord aan die SED toe 

 

Die president van die Republiek van Kameroen het beveel dat 'n ondersoek na die sluipmoord op die joernalis Martinez Zogo geopen word. In 'n brief gerig aan die Staatsekretaris vir Verdediging in beheer van die gendarmerie, vra die presidensie om saam te werk met die DGSN (Algemene Afgevaardigde vir Nasionale Veiligheid) om die omstandighede van Zogo se dood vas te stel en verantwoordelikhede te bepaal.

Cameroun : Paul Biya confie l’enquête de l’assassinat Martinez Zogo au SED TELES RELAY
Kameroen: Paul Biya vertrou die ondersoek na die Martinez Zogo-sluipmoord aan die SED TELES RELAY

Die versoek om die ondersoek te open kom egter ná ’n vorige aankondiging deur die regeringswoordvoerder, wat aangedui het dat navorsing aan die gang is om die plegers van hierdie “gruwellose, ontoelaatbare en onuitspreeklike misdaad” op te spoor. Dit bly dus onduidelik of daar twee oop ondersoeke is en of 'n enkele ondersoek 'n week ná die ontdekking van Zogo se oorskot van stapel gestuur is.

Cameroun : Paul Biya confie l’enquête de l’assassinat Martinez Zogo au SED TELES RELAY
Kameroen: Paul Biya vertrou die ondersoek na die Martinez Zogo-sluipmoord aan die SED TELES RELAY

 

Die sluipmoord op Martinez Zogo het 'n sterk reaksie van die internasionale gemeenskap ontlok, wat 'n onpartydige en deursigtige ondersoek gevra het. Hierdie saak beklemtoon die uitdagings wat joernaliste in die gesig staar om hul beroep veilig uit te voer. Dit is dus van kardinale belang dat die Kameroense owerhede konkrete maatreëls implementeer om die beskerming van joernaliste en persvryheid in die land te waarborg.

Cameroun : Paul Biya confie l’enquête de l’assassinat Martinez Zogo au SED TELES RELAY
Kameroen: Paul Biya vertrou die ondersoek na die Martinez Zogo-sluipmoord aan die SED TELES RELAY

 

Verder bring die dood van Martinez Zogo ook vrae oor werksomstandighede vir joernaliste in Kameroen. Die land tel onder die gevaarlikste lande vir joernaliste in Afrika, volgens persvryheidsorganisasies. Joernaliste staar dikwels fisiese mishandeling, verbale mishandeling en sensuur in die gesig omdat hulle bloot hul werk onpartydig doen.

Dit is dus belangrik dat die ondersoek na die sluipmoord op Martinez Zogo op 'n deursigtige en onpartydige wyse uitgevoer word, met resultate wat vir die publiek toeganklik is. Dit sal help om lig te werp op die omstandighede van sy dood en maatreëls in te stel om sulke tragedies in die toekoms te voorkom.

Cameroun : Paul Biya confie l’enquête de l’assassinat Martinez Zogo au SED TELES RELAY
Kameroen: Paul Biya vertrou die ondersoek na die Martinez Zogo-sluipmoord aan die SED TELES RELAY

 

Menseregte- en persvryheidsorganisasies sal die ondersoek fyn dophou en alles in hul vermoë doen om te verseker dat geregtigheid geskied vir Martinez Zogo en vir alle joernaliste wat hul lewens waag om die publiek in te lig.

Die Sekretaris-Generaal van die Presidensie het die instruksies aan die Minister van Verdediging oorgedra en versoek samewerking met die Algemene Direktoraat van Nasionale Veiligheid. In die korrespondensie, gedateer 27 Januarie 2023, dring die Sekretaris-generaal daarop aan dat die gevolgtrekkings van die ondersoek aan die Presidensie gekommunikeer moet word.

Dié versoek om ’n ondersoek kom egter meer as ’n week ná die ontdekking van Martinez Zogo se lyk. Daar is dus 'n sekere vertraging tussen die ontdekking van die dood en die versoek om 'n ondersoek te open. Boonop het die regeringswoordvoerder reeds die opening van 'n voortgesette ondersoek aangekondig, wat die moontlike bestaan ​​van twee ondersoeke kan voorstel. afsonderlik.

Cameroun : Paul Biya confie l’enquête de l’assassinat Martinez Zogo au SED TELES RELAY
Kameroen: Paul Biya vertrou die ondersoek na die Martinez Zogo-sluipmoord aan die SED TELES RELAY

 

Dit is belangrik om lig te werp op die omstandighede rondom die dood van Martinez Zogo, 'n gerespekteerde joernalis in sy land. Die versoek om 'n ondersoek te open is 'n eerste stap in die rigting van die vind van diegene wat verantwoordelik is vir hierdie gruwelike misdaad en om geregtigheid in die geheue van die gestorwe joernalis te bring. Dit is egter ook belangrik om te verseker dat die ondersoek op 'n deursigtige en onpartydige wyse uitgevoer word om vertroue te verseker in die gevolgtrekkings wat gemaak sal word.

Ten slotte is dit ook belangrik om die belangrikheid van persvryheid vir 'n demokratiese samelewing te beklemtoon. Joernaliste speel 'n deurslaggewende rol in die verifiëring van inligting en die verskaffing van onbevooroordeelde en gebalanseerde dekking van plaaslike en internasionale gebeure. Hul veiligheid en beskerming moet gewaarborg word om 'n vrye en onafhanklike pers moontlik te maak wat sy werk doeltreffend kan uitvoer.

Boris Johnson beweer hy word deur Poetin met 'n missiel gedreig.