Boris Johnson beweer hy word deur Poetin met 'n missiel gedreig.

Boris Johnson beweer hy word deur Poetin met 'n missiel gedreig.

 

Boris Johnson beweer hy word deur Poetin met 'n missiel gedreig. Die Britse premier, Boris Johnson, het glo gesê Russiese president Vladimir Poetin het gedreig om hom met 'n missiel te slaan tydens 'n "buitengewone" telefoonoproep voor Rusland se inval in die Oekraïne. Volgens mnr Johnson is die dreigement gemaak nadat hy mnr. Poetin gewaarsku het dat die oorlog 'n "totale ramp" sou wees.

Boris Johnson affirme être menacé par Poutine d'un missile.
Boris Johnson beweer hy word deur Poetin met 'n missiel gedreig.

In 'n BBC-dokumentêr oor mnr. Putin se interaksies met wêreldleiers oor die jare, het mnr. Johnson glo gesê dat mnr. Putin vir hom gesê het: "Ek bedoel nie om jou seer te maak nie, maar met 'n missiel sal dit nie net 'n minuut neem nie. Die Kremlin-woordvoerder het die bewerings ontken en dit 'n "leuen" genoem.

Voor die dreigement het mnr. Johnson glo mnr. Poetin gewaarsku dat die inval van Oekraïne tot Westerse sanksies en 'n opbou van NAVO-troepe op Rusland se grense sou lei. Hy het glo ook probeer om militêre optrede af te skrik deur vir mnr Poetin te sê dat die Oekraïne nie in die nabye toekoms by NAVO sal aansluit nie.

Boris Johnson het die oproep as "die mees buitengewone" beskryf en gesê mnr. Poetin was "baie bekend" tydens die uitruil. Hy het egter ook bygevoeg dat hy dink mnr. Poetin speel met sy pogings tot onderhandeling en dat sy stem baie ontspanne was.

Dit is belangrik om daarop te let dat geen verwysing na hierdie uitruil in die amptelike rekords van die telefoonoproepe gepubliseer is nie. Gedetailleerde notules van alle amptelike oproepe word egter gewoonlik vir die rekord gehou.

Dit is onmoontlik om te bepaal of mnr. Poetin se bedreiging werklik was, maar gegewe Rusland se vorige aanvalle op die Verenigde Koninkryk, sou enige bedreiging van die Russiese leier, hoe gering ook al, deur mnr Johnson ernstig opgeneem gewees het.

Boris Johnson affirme être menacé par Poutine d'un missile.
Boris Johnson beweer hy word deur Poetin met 'n missiel gedreig.

 

Russiese president Vladimir Poetin se woordvoerder se reaksie op 'n eis deur die voormalige Britse premier was duidelik. Dmitri Peskov het gesê die bewering is óf 'n opsetlike leuen óf bloot 'n fout.

Hy het ook gesê dat president Poetin nooit enige dreigement oor die gebruik van missiele gemaak het nie. Poetin het bloot daarop gewys dat indien die Oekraïne by NAVO aansluit, die ontplooiing van NAVO of Amerikaanse missiele naby die Russiese grens kan beteken dat Moskou binne bereik sal wees. missiel.

Op 11 Februarie het die Britse minister van verdediging, Ben Wallace, na Moskou gereis om sy Russiese eweknie, Sergei Shoigu, te ontmoet.

Die BBC-dokumentêr 'Poetin vs. die Weste' onthul dat Wallace weg is met die wete dat Rusland nie Oekraïne sou binneval nie, maar hy het ook gesê beide kante weet dit is 'n leuen. Hy het dit beskryf as 'n “vertoning van intimidasie of geweld. Wallace het gesê die “angswekkende, maar direkte leuen” bevestig sy oortuiging dat Rusland sou inval.

Voor Rusland se inval in die Oekraïne het William Burns, direkteur van die CIA, na Moskou gegaan. Toe hy by die Kremlin aankom, het hy ontdek dat Poetin nie daar was nie. In plaas daarvan was hy in Sochi, weens 'n styging in Covid-infeksies.

Boris Johnson affirme être menacé par Poutine d'un missile.
Boris Johnson beweer hy word deur Poetin met 'n missiel gedreig.

Burns en Poetin het oor die telefoon gesels, en Burns het gesê hy was bot in die lewering van president Biden se boodskap: Die Verenigde State het geweet wat Poetin besig was om te doen en hy sal 'n duur prys betaal as hy so 'n inval loods. Burns het gesê Poetin het nie die beplanning ontken nie en het griewe rakende die Oekraïne en die Weste gelys. Burns het gesê hy was ontsteld voor en nadat hy Moskou verlaat het.

Ondanks waarskuwings en besprekings het Rusland se inval in die Oekraïne uiteindelik plaasgevind. Die gevolge vir Rusland en die wêreld is nog onseker.