Kameroen: Ni John Fru Ndi, leier van die SDF-party, word vervolg.

Kameroen: Ni John Fru Ndi, leier van die SDF-party, word vervolg.

 

Kameroen: Ni John Fru Ndi, leier van die SDF-party, word vervolg. Op 23 Julie 2022 het die Nasionale Uitvoerende Komitee (NUK) van die Sosiaal-Demokratiese Front (SDF) verskeie besluite geneem wat nou in die hooggeregshof van Mfou in die Sentrum-streek betwis word.

32 eisers het 'n klag ingedien vir die nietigverklaring van hierdie besluite, wat deur president Ni John Fru Ndi bekragtig is. Hulle wys daarop dat die resolusie dat alle amptenare wat die hernuwingsproses van party-organe misgeloop het hul reg om aan die verkiesings deel te neem, in stryd is met die statutêre bepalings van die ROR.

Artikel 7 van die SDF-statute bepaal dat "Enige lid wat finansieel in goeie reputasie by die party is en wat 'n aktiewe lid is, geregtig is om 'n kieser in enige verkiesing te wees en sal in aanmerking kom vir enige posisie of amp binne die party. ". Die eisers voer aan dat hierdie resolusie 'n slenter is om te verhoed dat LP Jean Michel Nintcheu 'n kandidaat is om Fru Ndi aan die hoof van die party te vervang.

Daar is ook beslag gelê op die hof om die debat oor die oudit van die party se rekeninge te besleg. Die eisers wil hê 'n geoktrooieerde rekenmeester moet aangestel word, maar hierdie voorstel is deur die kamp wat lojaal bly aan Ni John Fru Ndi verwerp.

Verder is die verergering van die situasie te wyte aan Fru Ndi se besluit om 'n nuwe Shadow-kabinet te vorm, wat volgens die klaers partytekste sou skend. Die statute maak voorsiening dat die lede van die Skadu-kabinet aangestel moet word nadat die kantoor geraadpleeg is en hul kennis van die party en hul ervaring as party-aktiviste geëvalueer is.

Die 32 eisers meen dat hierdie bepaling nie gerespekteer is nie en beskuldig Fru Ndi daarvan dat hy koöpteer tot die firma mense wat nog nooit voorheen aktief in die SDF was nie, soos die prokureur Agbor Kongho Felix. Dit is nou aan die hof om tussen die twee partye te besluit voor die hou van die verkiesende nasionale kongres wat oor 'n paar maande geskeduleer is.

Cameroun : Ni John Fru Ndi, leader du parti SDF, est poursuivi en justice. TELES RELAY
Kameroen: Ni John Fru Ndi, leier van die SDF-party, word vervolg. TELES RELAIS

 

Die herroeping van die besluite wat tydens die vergadering van die Nasionale Uitvoerende Komitee (NUK) op 23 Julie 2022 gemaak is, word deur meer as 32 eisers versoek. Hulle het 'n klag by die hooggeregshof van Mfou in die departement van Mefou en Afamba, Sentrumstreek, ingedien om verskeie besluite wat deur die president van die party Ni John Fru Ndi bekragtig is, nietig te verklaar.

Die eisers beweer dat die resolusie van 23 Julie 2022 die statutêre bepalings van die Sosiaal-Demokratiese Front (SDF) weerspreek, waarvolgens "enige lid wat finansieel in goeie reputasie by die party is en wat 'n aktiewe lid is, die reg het om 'n kieser te wees. in enige verkiesing en is verkiesbaar vir enige pos of amp binne die party”.

Die stap word beskou as 'n slenter om te verhoed dat LP Jean Michel Nintcheu staan ​​om Fru Ndi as partyleier te vervang, aangesien hy gesien word dat hy voetsoolvlakondersteuning het en in staat is om LP Joshua Osih, wat gesien word as die potensiële opvolger van Fru Ndi, te klop.

Cameroun : Ni John Fru Ndi, leader du parti SDF, est poursuivi en justice. TELES RELAY
Kameroen: Ni John Fru Ndi, leier van die SDF-party, word vervolg. TELES RELAIS

 

Die dispuut het ook eskaleer toe Fru Ndi 'n nuwe Shadow-kabinet saamgestel het, wat die eisers as 'n skending van die tekste van die dele.

Die eisers voer aan dat lede van die Shadow-kabinet deur die party se nasionale voorsitter aangestel moet word na oorleg met die buro, ten einde hul kennis van die party en hul ervaring as party-aktiviste te beoordeel. Hulle beskuldig Fru Ndi daarvan dat hy mense in die firma koöpteer wat nog nooit voorheen aktief in die SDF was nie, soos die prokureur Agbor Kongho Felix.

Laastens word daar ook beslag gelê op die hof om die debat oor die oudit van die rekeninge van die party op te los, die eisers wil hê dat 'n geoktrooieerde rekenmeester aangestel word om hierdie oudit uit te voer, wat deur die lede van die party lojaal aan Ni John Fru verwerp is. Geen. Dit is nou aan die hof om die geskille tussen die twee kampe te besleg voor die hou van die elektiewe nasionale kongres wat oor 'n paar maande geskeduleer is.

Nigerië berei voor vir militêre operasies teen Kameroen.