"Seksskandaal op die kongres: George Santos beskuldig"

"Seksskandaal op die kongres: George Santos beskuldig"

 

Skandaal in die Kongres: George Santos beskuldig van seksuele wangedrag en etiese oortredings

'n Voormalige assistent, Derek Myers, het ernstige aanklagte teen die Republikeinse kongreslid George Santos gemaak. Mnr. Myers beskuldig mnr. Santos van seksuele wangedrag en oortreding van etiek omdat hy hom as vrywilliger laat werk het. Boonop is mnr. Myers se werkaanbod later herroep.

George Santos se reaksies

Mnr. Santos het aan die Semafor-media gesê dat hy bekommerd is oor die beskuldigings dat hy sy assistent afgeluister het tydens sy vorige werk as joernalis. Die BBC het mnr Santos se kantoor gekontak vir kommentaar, maar het nog nie 'n reaksie ontvang nie.

« Scandale sexuel du Congrès: George Santos accusé » TELES RELAY
"Kongres seksskandaal: George Santos beskuldig" TELES RELAY

Derek Myers deel

Mnr. Myers het Vrydag op Twitter gesê hy het 'n klag by Capitol-polisie ingedien en 'n brief aan die Huis-etiekkomitee geskryf, wat oortredings van Huisreëls kan ondersoek. Die brief wat aanlyn geplaas is, bevat besonderhede oor haar bewerings teen mnr. Santos. Hy het gesê dat hy laat verlede maand as 'n personeelassistent by mnr. Santos se kantoor op Long Island aangestel is.

Agtergrond van George Santos

George Santos het toenemende oproepe gehad om te bedank sedert hy erken het dat hy dele van sy CV en biografie gefabriseer het ná sy verkiesing verlede jaar in New York. Daarbenewens staar hy ook verskeie ondersoeke in die gesig na sy veldtogbesteding en finansiële verslagdoening. Hy het voorheen enige oortreding ontken.

Die Derek Myers aantygings

Volgens mnr. Myers het mnr. Santos hom op 25 Januarie gevra of hy 'n profiel het op Grindr, 'n gewilde LGBT-afspraaktoepassing. Mnr. Santos het na bewering toe erken dat hy 'n profiel op Grindr gehad het, het mnr. Myers gesê.

« Scandale sexuel du Congrès: George Santos accusé » TELES RELAY
"Kongres seksskandaal: George Santos beskuldig" TELES RELAY

George Santos: wie is hy en hoekom is hy in die nuus?

George Santos is 'n lid van die Verenigde State se Kongres. Hy het onlangs die middelpunt van kontroversie geword weens 'n bewering van seksuele teistering wat deur 'n werknemer van sy kantoor, Michael Myers, gemaak is.

Die voorval wat deur Michael Myers aangemeld is

Volgens die getuienis van Michael Myers was hy eendag alleen saam met George Santos in laasgenoemde se kantoor om die pos te sorteer. George Santos het Michael glo “buddy” genoem en daarop aangedring dat hy langs hom op die rusbank sit. Michael Myers het verder verduidelik dat toe hy aanhou vorentoe beweeg met 'n geselsie oor die pos, George Santos hom gekeer het deur sy hand op sy linkerbeen, naby sy knie, te plaas.

Toe, volgens Michael Myers, het George Santos hom na karaoke genooi en aan sy lies geraak deur sy hand langs sy been te beweeg. George Santos het ook gesê haar man was weg vir die nag en het hom na sy huis genooi. Michael Myers het beweer dat hy die hand van George Santos weggedruk het en daarop gefokus het om die pos met die te bespreek kiesers.

« Scandale sexuel du Congrès: George Santos accusé » TELES RELAY
"Kongres seksskandaal: George Santos beskuldig" TELES RELAY

Professionele agtergrond van Michael Myers

Ten tyde van die voorval het Michael Myers as vrywilliger in George Santos se kantoor gewerk en gewag dat sy indiensnemingspapiere verwerk word. Hy het egter later ontdek dat hierdie tipe diens teen huisreëls was.

Op Maandag 30 Januarie het Michael Myers gesê hy is in George Santos se kantoor ingeroep en gevra oor sy agtergrond as joernalis. Michael Myers het gepraat van aanklagte van afluistering wat teen hom gemaak is terwyl hy as joernalis in Ohio gewerk het, na die vrystelling van oudio van hofgetuienis van 'n hofgebou.

Hierdie aanklagte is deur die Komitee om Joernaliste te Beskerm veroordeel. Michael Myers het onskuldig gepleit en die saak is outomaties ingevolge Ohio-kriminele prosedurereëls van die hand gewys nadat geen akte van beskuldiging binne 60 dae ingedien is nie.

George Santos se reaksie en die gevolge vir Michael Myers

Verlede week het George Santos aan Semafor gesê hy verwag dat 'n progressiewe nuuswebwerf opnames tussen die twee mans sal plaas, en gesê: "Hy het die vertroue wat ons in hom gehad het, geskend."

« Scandale sexuel du Congrès: George Santos accusé » TELES RELAY
"Kongres seksskandaal: George Santos beskuldig" TELES RELAY

Die gevolgtrekking van hierdie situasie behels beskuldigings van onvanpaste gedrag aan die kant van kongreslid George Santos teenoor 'n werknemer van sy kantoor, mnr. Myers. Laasgenoemde het gesê dat mnr. Santos daarop aangedring het dat hy langs hom op 'n bank sit, sy hand op sy been geplaas het en aan hom in die lies geraak het. Meneer Myers het vinnig die hand weggestoot en voortgegaan met 'n geselsie oor die pos.

Hy het ook gesê hy is ondervra oor sy agtergrond as joernalis, aangesien hy in die verlede van afluistering beskuldig is, en sy werksaanbod in mnr Santos se kantoor is herroep. Mnr Santos het gesê hy verwag 'n nuuswebwerf om opnames tussen die twee mans te publiseer en dat vertroue in mnr Myers geskend is.

Die Huis-etiekkomitee en Capitol-polisie ondersoek die bewerings en daar word verwag dat die sake toepaslik deur die toepaslike owerhede hanteer sal word.

“Oekraïne: die Russiese offensief beplan vir 24 Feb. »