"ChatGPT: Die KI wat met Google meeding"

"ChatGPT: Die KI wat met Google meeding"

 

"ChatGPT: Die KI wat met Google meeding"

Die ChatGPT-revolusie

Slegs twee maande het verloop sedert die bekendstelling van ChatGPT, 'n KI-kletsbot wat deur OpenAI ontwikkel is, en mense begin reeds sien hoe spelveranderend dit is. ChatGPT het sy vermoë gedemonstreer om dwingende antwoorde op allerhande navrae te verskaf, van komplekse take soos die generering van programkode tot eenvoudige vrae soos om 'n liedjie in 'n spesifieke musiekstyl te skryf.

Bedreiging vir werk en onderwys

Hierdie tegnologiese vooruitgang wek egter ook kommer oor die potensiële bedreiging vir 'n groot aantal werksgeleenthede, sowel as vir ons onderwysstelsel as geheel. As studente nou hul kursusse kan neem en hul kollege-aansoeke kan skryf deur ChatGPT of sy mededingers te gebruik, kan hul rol as 'n opvoedkundige model bevraagteken word.

« ChatGPT: La IA qui concurrence Google » TELES RELAY
"ChatGPT: Die KI wat met Google meeding" TELES RELAY

Beperk deur aanlyn data kwaliteit

Alhoewel kragtig, is ChatGPT steeds baie beperk. Dit werk slegs met behulp van tekste, beperk deur data wat in 2021 op die internet beskikbaar is, en werk nie op nie. Boonop stel hy sy antwoorde as feite voor, terwyl die net vol valse inligting is, sommige gevaarliker as ander.

BBC-ervaring met ChatGPT

Ons het probeer om ChatGPT te kry om 'n artikel vir die BBC-webwerf te skryf, maar die verslaggewer het gesê dit benodig baie aansporing en redigering om dit op 'n aanvaarbare vlak van gehalte te kry. Op die ou end was dit steeds nie goed genoeg nie en is dit nie vrygestel nie. Die redigeringsproses was ook baie tydrowend, aangesien die verslaggewer voortdurend ChatGPT-spesifieke riglyne moes verskaf.

ChatGPT Doelwit: Verower die internetsoekbedryf

Die skeppers van ChatGPT het groter doelwitte as om bloot werkers te vervang. Hul werklike teiken is die multi-miljard dollar internet soekbedryf, waarvoor hulle die "Google Killer" genoem is.

« ChatGPT: La IA qui concurrence Google » TELES RELAY
"ChatGPT: Die KI wat met Google meeding" TELES RELAY

Die evolusie van die AI Chatbot-mark

In 2020 het Google se moedermaatskappy, Alphabet, 'n yslike inkomste van $104 miljard uit aanlynsoektog alleen gemaak. Hierdie kolossale mark lok baie spelers in die tegnologiesektor, wat die aankondiging verduidelik onlangse van 'n multi-miljard dollar vennootskap tussen Microsoft en OpenAI.

Die Nuwe Chatbot ChatGPT

'n Student het onlangs 'n toepassing ontwikkel om opstelle wat deur KI geskryf is, op te spoor. Die nuutste KI-kletsbot, ChatGPT, het die aandag getrek weens sy menslike reaksies en sy vermoë om definitiewe antwoorde op aanlynnavrae te verskaf. Microsoft-kontakte bly egter tjoepstil oor hul beplande aankondiging hierdie week.

« ChatGPT: La IA qui concurrence Google » TELES RELAY
"ChatGPT: Die KI wat met Google meeding" TELES RELAY

Die wedywering tussen Google en Microsoft

In reaksie op die belangstelling in ChatGPT het Google die bekendstelling van sy eie KI-kletsbot, genaamd Bard, aangekondig. Gebaseer op Google se Lambda-model, beweer Bard dat hy antwoorde bied so menslik soos ChatGPT. Benewens hierdie bekendstelling het Google 'n belegging van $300 miljoen aangekondig in Anthropic, 'n maatskappy wat 'n mededinger vir ChatGPT ontwikkel.

Die Slag van die AI Chatbots

Meta, wat Facebook, WhatsApp en Instagram besit, het ook verlede somer sy eie KI-kletsbot, Blenderbot, in die VSA bekendgestel. In China het Baidu 'n Maart 2023-ontplooiing van die gevorderde weergawe van sy kletsbot Ernie, ook bekend as Wenxin Yiyan, aangekondig.

« ChatGPT: La IA qui concurrence Google » TELES RELAY
"ChatGPT: Die KI wat met Google meeding" TELES RELAY

Is dit die begin van 'n Chatbot-stryd?

ChatGPT self het gesê dit is nie 'n kwessie van watter van die chatbots "beter" is nie, en bygevoeg dat dit geen vermoë of bedoeling het om enige maatskappy, insluitend Google, te benadeel nie. Met die hoë vlak van belegging op die gebied van KI-kletsbots, kan ChatGPT egter gedwing word om sy posisie in die toekoms te heroorweeg.

"Balogun, Arsenal se nuwe ster wat Mbappé, Messi en Neymar oortref"