10 wenke om giftige verhoudings te vermy

10 wenke om giftige verhoudings te vermy

 

10 wenke om giftige verhoudings te vermy

Giftige verhoudings kan vernietigend wees vir ons geestelike en emosionele welstand. Dit kan moeilik wees om hulle te herken en te vermy, veral wanneer ons aangetrokke is tot die betrokke persoon. Deur egter bewus te wees van sekere truuks, kan ons onsself teen hierdie skadelike verhoudings beskerm.

  1. Wees bewus van jou eie behoeftes en beperkings

Dit is belangrik om jou eie behoeftes en perke te ken om te weet wat jy in 'n verhouding kan en nie kan duld nie. As jy weet wat jy wil hê en wat jy nie wil hê nie, sal jy die tekens van giftige verhoudings beter kan raaksien en dit vermy.

  1. Luister na jou intuïsie

Ons intuïsie kan ons dikwels vertel of iets verkeerd is in 'n verhouding. As iets vir jou vreemd lyk of jy 'n slegte gevoel oor iemand het, luister na jou intuïsie en wees wakker.

  1. Gee aandag aan tekens van beheer en manipulasie

Giftige verhoudings word dikwels gekenmerk deur beherende en manipulerende gedrag aan die kant van die ander persoon. As jy tekens van hierdie soort gedrag opmerk, is dit belangrik om terug te tree en oor die situasie te dink.

  1. Vermy verhoudings met mense wat 'n geskiedenis van toksiese gedrag het

As jy weet dat iemand in die verlede giftige verhoudings gehad het, is dit belangrik om twee keer te dink oor hoe om in 'n verhouding met daardie persoon te kom. Giftige gedrag is geneig om weer voor te kom, daarom is dit die beste om dit te vermy.

10 astuces pour éviter les relations toxiques TELES RELAY
10 wenke om giftige verhoudings te vermy TELES RELAY
  1. Wees bewus van verhoudingsdinamika

Dit is belangrik om die dinamika van die verhouding in ag te neem en te kyk of dit gesond is of nie. As jy dikwels sleg voel oor die verhouding of as jy voel dat die ander persoon jou manipuleer of beheer, is die verhouding waarskynlik giftig.

  1. Pas jouself op

Selfsorg is noodsaaklik om giftige verhoudings te vermy. As jy geestelik en emosioneel gesond is, sal jy die tekens van giftige verhoudings beter kan herken en dit vermy.

10 astuces pour éviter les relations toxiques TELES RELAY
10 wenke om giftige verhoudings te vermy TELES RELAY
  1. Omring jouself met positiewe mense

Omring jouself met positiewe mense wat jou liefhet en ondersteun. Hulle is dikwels mense wat jou kan help om die tekens van giftige verhoudings te sien en jouself daarteen te beskerm. Boonop kan om rondom positiewe mense jou eie geestelike en emosionele welstand 'n hupstoot gee, wat jou sal help om verhoudings te vermy. giftige.

10 astuces pour éviter les relations toxiques TELES RELAY
10 wenke om giftige verhoudings te vermy TELES RELAY
  1. Wees eerlik met jouself

Dit is belangrik om eerlik met jouself te wees oor wat jy in 'n verhouding wil hê en nie wil hê nie. As jy enige twyfel of bekommernisse oor die verhouding het, is dit belangrik om dit te ondersoek en stappe te neem om jouself te beskerm.

  1. Moenie bang wees om terug te tree nie

As jy enige twyfel het oor die gesondheid van jou verhouding, is dit belangrik om terug te staan ​​en oor die situasie te dink. Dit kan beteken om 'n breek te neem of die verhouding te beëindig indien nodig.

10 astuces pour éviter les relations toxiques TELES RELAY
10 wenke om giftige verhoudings te vermy TELES RELAY
  1. Vra vir hulp indien nodig

As jy jouself in 'n giftige verhouding bevind, moenie bang wees om hulp te vra nie. Dit kan beteken om met 'n vertroude vriend of familielid te praat, of 'n geestesgesondheidswerker te sien.

Ten slotte, giftige verhoudings kan vernietigend wees vir ons geestelike en emosionele welstand. Deur bewus te wees van hierdie truuks, kan ons onsself teen hierdie skadelike verhoudings beskerm en ons gesonde verstand beskerm. Dit is belangrik om jou eie behoeftes en perke te ken, na jou intuïsie te luister, vir jouself te sorg, jouself te omring met positiewe mense, eerlik met jouself te wees, 'n tree terug te gee en hulp te vra indien nodig.

Gebrek aan paartjieseks: 10 kommerwekkende aanwysers