"Verander jou stres in eustress (positiewe stres): die 10 sleutels tot sukses"

"Verander jou stres in eustress (positiewe stres): die 10 sleutels tot sukses"

 

Verander jou stres in eustress: die 10 sleutels tot sukses

Stres kan vernietigend wees vir ons geestelike en fisiese gesondheid. Daar is egter 'n vorm van stres wat ons kan bevoordeel: eustress, ook bekend as positiewe stres. Dit kan ons die energie en motivering gee om die lewe se uitdagings die hoof te bied en ons doelwitte te bereik.

In hierdie artikel sal ons die 10 sleutels ondersoek om ons stres in eustress te verander en die meeste daarvan te maak.

Sleutel 1: Verstaan ​​die verskil tussen negatiewe stres en eustress

Negatiewe stres word dikwels geassosieer met gevoelens van vrees, angs en hopeloosheid, terwyl eustress geassosieer word met gevoelens van opgewondenheid, motivering en bevrediging. Dit is belangrik om die verskil tussen die twee te verstaan ​​om dit effektief te bestuur.

« Transformez votre stress en eustress(stress positif) : les 10 clés pour réussir » TELES RELAY
"Verander jou stres in eustress (positiewe stres): die 10 sleutels tot sukses" TELES RELAY

Sleutel 2: Identifiseer jou bronne van stres

Voordat jy jou stres in eustress kan verander, moet jy eers verstaan ​​wat jou stres veroorsaak. Identifiseer die situasies, mense of take wat jou die meeste stres veroorsaak en probeer verstaan ​​hoekom hulle hierdie uitwerking op jou het.

Sleutel 3: Leer om jou stres te bestuur

Sodra jy jou bronne van stres geïdentifiseer het, kan jy begin om dit te bestuur. Daar is baie streshanteringstegnieke, soos diep asemhaling, meditasie, joga en fisiese oefening. Vind die een wat die beste vir jou werk en inkorporeer dit in jou daaglikse roetine.

Sleutel 4: Stel haalbare doelwitte

Een van die belangrikste faktore om jou stres in eustress te verander, is om haalbare doelwitte te stel. Wanneer jy duidelike doelwitte en konkrete prestasies het om te bereik, kan jy daarop fokus om jou aspirasies na te streef in plaas daarvan om jou oor toekomstige probleme te bekommer.

« Transformez votre stress en eustress(stress positif) : les 10 clés pour réussir » TELES RELAY
"Verander jou stres in eustress (positiewe stres): die 10 sleutels tot sukses" TELES RELAY

Sleutel 5: Prioritiseer jou take

Dit is belangrik om te weet hoe om jou take te prioritiseer om te verhoed dat jy oorweldig voel deur stres. Maak 'n lys van daaglikse take en prioritiseer dit volgens hul dringendheid en belangrikheid. Dit sal jou help om op die belangrikste take te fokus en te verhoed dat jy oorweldig voel deur stres.

Sleutel 6: Sorg vir jou liggaam en gees

Stres kan 'n groot impak op ons liggaam en gees hê. Om jou stres in eustress te verander, is dit belangrik om vir jou gesondheid te sorg deur gereeld te oefen, 'n gebalanseerde dieet te eet en te doen activites wat jou ontspan en jou help om te herfokus.

« Transformez votre stress en eustress(stress positif) : les 10 clés pour réussir » TELES RELAY
"Verander jou stres in eustress (positiewe stres): die 10 sleutels tot sukses" TELES RELAY

Sleutel 7: Omring jouself met positiewe mense

Die omgewing waarin ons leef kan 'n beduidende impak op ons geestelike en emosionele welstand hê. Omring jouself met positiewe, ondersteunende mense wat jou ondersteun in jou pogings om jou stres in eustress te verander. Vermy negatiewe mense en situasies wat jou onnodig stres.

Sleutel 8: Leer om te ontspan

Dit is belangrik om tyd te neem om te ontspan en te verjong. Ontspanning kan help om stres te verminder en energievlakke te verhoog. Probeer aktiwiteite soos meditasie, joga, lees, of spandeer bloot tyd in die natuur om jou te help ontspan.

Sleutel 9: Kweek 'n positiewe gesindheid

Om 'n positiewe gesindheid te hê, kan die verskil maak om jou stres in eustress te verander. Leer om die glas as halfvol in plaas van halfleeg te sien en fokus op geleenthede eerder as uitdagings. Dit kan help om jou motivering en toewyding om jou doelwitte na te streef, te verhoog.

« Transformez votre stress en eustress(stress positif) : les 10 clés pour réussir » TELES RELAY
"Verander jou stres in eustress (positiewe stres): die 10 sleutels tot sukses" TELES RELAY

Sleutel 10: Wees geduldig en aanhoudend

Om jou stres in eustress te verander, kan tyd en geduld verg. Wees volhard en hou aan om streshanteringstegnieke te oefen en 'n positiewe houding aan te neem. Met verloop van tyd sal jy vind dat jy jou stres beter sal kan bestuur en die meeste van eustress sal kan maak om jou doelwitte te bereik.

Ten slotte kan stres verwoestend wees vir ons geestelike en fisiese gesondheid. Deur egter die verskil tussen negatiewe stres en eustress te verstaan, ons bronne van stres te identifiseer, leer om ons stres te bestuur en 'n positiewe houding aan te neem, kan ons ons stres in eustress verander en die meeste daarvan maak. Volg hierdie 10 sleutels om jou stres suksesvol in eustress te verander en 'n gelukkiger, meer vervullende lewe te lei.

10 wenke om giftige verhoudings te vermy