Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis.

Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis.

 

Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis.

Daar is boeke wat die verloop van die geskiedenis verander het en hele generasies lesers beïnvloed het. In hierdie artikel sal ons die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis ondersoek en die impak daarvan op kultuur, samelewing en politiek ondersoek.

 1. La Bybel                                                                                                                                                                                        Die Bybel is die mees invloedryke boek van alle tye, wat die Westerse kultuur gevorm het en godsdiens, letterkunde en kuns vir eeue beïnvloed het. Bybelse leerstellings het wette, politiek en sedes beïnvloed, en het ook sosiale bewegings soos die afskaffingsbeweging geïnspireer.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 2. Die Koran                                                                                                                                                                                       Die Koran is die heilige teks van Islam en was 'n bron van inspirasie vir miljoene gelowiges regoor die wêreld. Dit het die Islamitiese kultuur, letterkunde en kuns beïnvloed, en is ook as 'n morele en etiese gids gebruik.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 3. Die Goddelike komedie                                                                                                                                                            Geskryf deur Dante Alighieri, word The Divine Comedy beskou as een van die grootste gedigte in die Italiaanse letterkunde en was dit 'n bron van inspirasie vir baie kunstenaars en skrywers. Dit beskryf 'n reis deur die hel, die vagevuur en die paradys, en verken temas van godsdiens, politiek en moraliteit.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 4. Pogings                                                                                                                                                                                   Michel de Montaigne se opstelle het Europese filosofie, letterkunde en kultuur beïnvloed. Die boek ondersoek temas soos die menslike natuur, politiek, godsdiens en moraliteit, en het skrywers soos Shakespeare en Bacon geïnspireer.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 5. Die Kerkvaders                                                                                                                                                                  Die Kerkvaders was 'n groep Christelike teoloë wat die Christelike leer en teologie vir eeue beïnvloed het. Hulle geskrifte het generasies van gelowiges geïnspireer en Christelike teologie gevorm.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 6. Die hoofstad                                                                                                                                                                                       Geskryf deur Karl Marx, het Kapitaal die politiek en filosofie regoor die wêreld beïnvloed. Die boek ondersoek temas van klassestryd en kapitalisme, en het sosialistiese en kommunistiese bewegings geïnspireer.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 7. Die oorsprong van spesies                                                                                                                                                              Charles Darwin se Origin of Species het die manier waarop ons evolusie verstaan ​​verander en biologie en wetenskap beïnvloed. Die boek ondersoek die evolusieteorie, wat nou wyd deur die wetenskaplike gemeenskap aanvaar word.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 8. Gulliver se reise                                                                                                                                                         Gulliver's Travels deur Jonathan Swift is 'n satiriese verhaal wat literatuur en kultuur beïnvloed het. Die boek ondersoek temas van politiek, samelewing en moraliteit, en het skrywers soos Mark Twain geïnspireer.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 9. Le Prince                                                                                                                                                                                    Die Prins deur Niccolò Machiavelli het politiek en filosofie beïnvloed. Die boek ondersoek die temas van politiek en morele, en word al eeue lank as 'n gids vir heersers gebruik.
  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS

   

 10. Les Miserables                                                                                                                                                                               Les Miserables deur Victor Hugo is 'n klassieke roman wat literatuur en kultuur beïnvloed het. Die boek ondersoek temas van armoede, sosiale ongeregtigheid en verlossing, en het rolprentverwerkings, musiekblyspele en ander literêre werke geïnspireer.

  Les 20 livres les plus influents de l’Histoire. TELES RELAY
  Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis. TELES RELAIS
 1. Don Quixote                                                                                                                                                                      Don Quixote deur Miguel de Cervantes word beskou as een van die grootste romans in Spaanse letterkunde en het literatuur en kultuur beïnvloed. Die boek ondersoek temas van idealisme, waansin en eer, en het rolprentverwerkings en literêre werke geïnspireer.
 2. Die Republiek                                                                                                                                                                                      Plato se Republiek word beskou as een van die grootste filosofiese dialoë van alle tye en het filosofie en politiek beïnvloed. Die boek ondersoek temas van geregtigheid, moraliteit en politiek, en was 'n inspirasie vir denkers soos Rousseau en Marx.
 3. Oorlog en vrede                                                                                                                                                                            Oorlog en Vrede deur Leo Tolstoy word beskou as een van die grootste romans van alle tye en het literatuur en kultuur beïnvloed. Die boek ondersoek temas van oorlog, vrede en liefde, en het rolprentverwerkings en literêre werke geïnspireer.
 4. Kommunistiese Party Manifes                                                                                                                                           Die Kommunistiese Manifes deur Karl Marx en Friedrich Engels het die politiek en filosofie regoor die wêreld beïnvloed. Die boek ondersoek die temas van sosialisme en kommunisme, en het politieke en sosiale bewegings geïnspireer.
 5. Ulysses                                                                                                                                                                                               James Joyce se Ulysses word beskou as een van die grootste romans van alle tye en het literatuur en kultuur beïnvloed. Die boek ondersoek temas van lewe, dood en bewussyn, en het literêre werke en filmverwerkings geïnspireer.
 6. Die fabels                                                                                                                                                                                         Jean de La Fontaine se fabels het die Franse letterkunde en kultuur beïnvloed. Die boek ondersoek temas van moraliteit en politiek, en is as 'n morele gids vir jong lesers gebruik.
 7. Die Lied van Roland                                                                                                                                                                    Le Chant de Roland is 'n Franse epiese gedig wat literatuur en kultuur beïnvloed het. Die boek ondersoek temas van godsdiens, politiek en moraliteit, en het literêre werke en filmverwerkings geïnspireer.
 8. Die duisend en een nagte                                                                                                                                                                   The Arabian Nights is 'n versameling oosterse verhale wat literatuur en kultuur beïnvloed het. Die boek verken temas van liefde, oorlog en avontuur, en het literêre werke en filmverwerkings geïnspireer.
 9. Die Boek van die Dood                                                                                                                                                                         The Book of the Dead is 'n Egiptiese begrafnisteks wat godsdiens en kultuur beïnvloed het. Die boek ondersoek temas van die hiernamaals, godsdiens en moraliteit, en het godsdienstige praktyke en literêre werke geïnspireer.
 10. Die Tao Te Ching                                                                                                                                                                          Lao Tzu se Tao Te Ching word beskou as een van die grootste tekste in Chinese filosofie en het filosofie, godsdiens en kultuur beïnvloed. Die boek ondersoek die temas van Tao (die weg) en Yi (regte optrede), en was 'n inspirasie vir denkers soos Confucius en Zhuangzi.

Ten slotte, hierdie 20 boeke het deur die eeue die kultuur, samelewing en politiek beïnvloed. Hulle het godsdienstige, politieke en sosiale bewegings geïnspireer en die manier waarop ons die wêreld rondom ons verstaan, gevorm. Alhoewel elkeen van hierdie boeke uniek is, deel hulle almal 'n vermoë om toekomstige generasies lesers te inspireer en te beïnvloed. Of jy nou 'n liefhebber van letterkunde, filosofie of geskiedenis is, jy sal idees en temas in hierdie boeke vind wat steeds inspireer en fassineer.

10 wenke om elke dag geld te spaar.