"Makabere ontdekking in Bulgarye: 18 liggame gevind in 'n verlate vragmotor"

"Makabere ontdekking in Bulgarye: 18 liggame gevind in 'n verlate vragmotor"

 

"Makabere ontdekking in Bulgarye: 18 liggame gevind in 'n verlate vragmotor"

Die ontdekking van 18 lyke in 'n verlate vragmotor in Bulgarye

Bulgaarse polisie het die naweek 'n grusame ontdekking gemaak toe hulle 18 lyke in 'n verlate vragmotor naby die hoofstad Sofia gevind het. Vier arrestasies is gemaak as deel van die ondersoek, owerhede het gesê die slagoffers is vermoedelik migrante wat onwettig vervoer is.

Migrante wat in onmenslike omstandighede vervoer word

Die vragmotor het 'n groep migrante na versteekte kompartemente gedra, waar hulle versmoor is. Owerhede het berig dat die slagoffers koud, nat was en in dae nie geëet het nie. Vier-en-dertig mense, insluitend vyf kinders, is na die hospitaal gehaas, sommige in 'n kritieke toestand, het die minister van gesondheid gesê.

« Découverte macabre en Bulgarie: 18 corps retrouvés dans un camion abandonné » TELES RELAY
"Makabere ontdekking in Bulgarye: 18 liggame gevind in 'n verlate vragmotor" TELES RELAY

Bulgarye sukkel om die toestroming van migrante die hoof te bied

Hierdie tragiese voorval word beskou as die dodelikste voorval waarby migrante in Bulgarye betrokke was. Die land sukkel al geruime tyd om die toestroming van mense wat die Europese Unie vanuit Turkye probeer binnekom, die hoof te bied. Die Bulgaarse regering het die afgelope paar jaar sy pogings om onwettige migrasie te bekamp, ​​verskerp, wat het watervoor aan bewerings van mishandeling van asielsoekers.

« Découverte macabre en Bulgarie: 18 corps retrouvés dans un camion abandonné » TELES RELAY
"Makabere ontdekking in Bulgarye: 18 liggame gevind in 'n verlate vragmotor" TELES RELAY

Migrante uit Afghanistan het na Serwië gesmokkel

Volgens die owerhede is die slagoffers wat ontdek is migrante van Afghanistan en is hulle na Serwië gesmokkel voordat hulle probeer het om Bulgarye binne te gaan. Een van die vier mense wat in hegtenis geneem is, het 'n vorige veroordeling vir mensehandel, het 'n senior polisiebeampte gesê.

Asielsoekers beskuldig Bulgarye van mishandeling

Bulgarye is deur asielsoekers van mishandeling beskuldig en gesê hulle is geblokkeer, gearresteer, gestroop en geslaan. Die bewerings van mishandeling het kritiek van die Europese Unie en menseregte-organisasies ontlok.

« Découverte macabre en Bulgarie: 18 corps retrouvés dans un camion abandonné » TELES RELAY
"Makabere ontdekking in Bulgarye: 18 liggame gevind in 'n verlate vragmotor" TELES RELAY

Kortom, die ontdekking van 18 lyke in 'n verlate vragmotor naby Sofia het weer die uitdagings beklemtoon wat Bulgarye in die gesig staar in die hantering van die toestroming van migrante. Die onmenslike omstandighede waarin die slagoffers vervoer is, het groot emosie en internasionale veroordeling ontlok. Die Bulgaarse owerhede het belowe om diegene wat verantwoordelik is vir hierdie tragedie, wat die lewens van onskuldige mense gekos het, te vervolg.

Die 20 mees invloedryke boeke in die geskiedenis.