“Russiese eskalasie: Poetin maak dit sy prioriteit”

“Russiese eskalasie: Poetin maak dit sy prioriteit”

 

“Russiese eskalasie: Poetin maak dit sy prioriteit”

Poetin bevorder Russiese eskalasie in jaarlikse toespraak

Op 22 Februarie 2022 het die Russiese president Vladimir Poetin sy jaarlikse staatsrede gelewer. Daar is gretig gewag op hierdie toespraak, want dit kom in 'n gespanne internasionale konteks, gekenmerk deur Rusland se aggressie jeens die Oekraïne en die opskorting van Rusland se deelname aan die Nuwe Begin-verdrag. Poetin het in sy toespraak maatreëls aangekondig wat Rusland se militêre eskalasie versterk, wat kommer en kritiek ontlok het.

« Escalade russe: Poutine en fait sa priorité » TELES RELAY
"Russiese eskalasie: Poetin maak dit sy prioriteit" TELES RELAY

Die opskorting van Russiese deelname aan die Nuwe Begin-verdrag

Rusland het sy deelname aan die New Start-verdrag, wat die jongste kernwapenbeheerooreenkoms tussen Rusland en die Verenigde State is, opgeskort. Die verdrag is in 2010 onderteken om die twee lande se kernarsenale te beperk en vir wedersydse inspeksies toe te laat. Rusland se opskorting van sy deelname aan die verdrag verhoog die spel, aangesien dit die twee lande sonder 'n raamwerk laat om hul kernarsenale te reguleer.

Poetin het hierdie skorsing geregverdig deur te beweer dat die Verenigde State die ooreenkoms oortree het deur te weier om inspeksie-aktiwiteite op sy grondgebied toe te laat. Dit is egter belangrik om daarop te let dat hierdie skorsing 'n eensydige besluit deur Rusland is en nie met die Verenigde State ooreengekom is nie. Daarbenewens het die Verenigde State ook kommer oor Rusland se nie-nakoming van die verdrag.

« Escalade russe: Poutine en fait sa priorité » TELES RELAY
"Russiese eskalasie: Poetin maak dit sy prioriteit" TELES RELAY

Om nuwe landgebaseerde strategiese komplekse op gevegswaarskuwing te plaas

In sy toespraak het Poetin ook die plasing van nuwe landgebaseerde strategiese komplekse op gevegswaarskuwing aangekondig, 'n stap wat Rusland se militêre arsenaal versterk. Die aankondiging het kommer laat ontstaan ​​oor toenemende spanning tussen Rusland en sy bure, sowel as met NAVO.

Die bedreiging van 'n hervatting van kerntoetse

Poetin het ook gewaarsku dat Rusland gereed is om kernwapentoetse te hervat, indien die Verenigde State toetse uitvoer. Alhoewel Poetin dit duidelik gemaak het dat Rusland dit nie eers sal doen nie, is hierdie bedreiging nog 'n manifestasie van Rusland se militêre eskalasie.

Poetin se toespraak het net die internasionale gemeenskap se kommer oor Rusland se voornemens verhoog. Selon Andrei Kolesnikov van die Carnegie Endowment for International Peace, is die opskorting van Russiese deelname aan die New Start-verdrag “uiters gevaarlike kernafpersing” wat tot kernoorlog kan lei. Kolesnikov glo dat die handhawing van 'n kernwapenbeheerraamwerk noodsaaklik is om so 'n oorlog te vermy.

« Escalade russe: Poutine en fait sa priorité » TELES RELAY
"Russiese eskalasie: Poetin maak dit sy prioriteit" TELES RELAY

Poetin se gebrek aan berou oor die inval in die Oekraïne

Afgesien van veiligheidskwessies, het Poetin se toespraak ook die Russiese president se gebrek aan berou oor die inval in die Oekraïne en die daaropvolgende oorlog beklemtoon. Poetin het die inval 'n "spesiale militêre operasie" genoem en het voortgegaan om die Weste vir die konflik te blameer. Hy het gesê Westerse elite wou Rusland tot strategiese nederlaag bring en dit beteken dat hulle beplan het om 'n plaaslike konflik in 'n wêreldwye konfrontasie te omskep. Volgens Poetin is Rusland se voortbestaan ​​op die spel.

Kommentators het gewys op Poetin se gebrek aan berou oor die inval in die Oekraïne en stel voor dat Rusland bereid is om die oorlog voort te sit ten spyte van die gevolge vir die Oekraïne en vir homself. Volgens mnr. Kolesnikov is die feit dat Poetin nog nie na 'n afrit gesoek het nie, 'n slegte teken.

Rusland se voorbehoude om die oorlog voort te sit

Poetin het ook vertroue uitgespreek dat Rusland internasionale sanksies kan oorleef en as oorwinnaars uit die konflik tree. Hy het gesê dat Rusland voorbehoude het om die oorlog en konfrontasie met die Weste voort te sit. Hierdie vertroue van Poetin in die reserwes van Rusland om die oorlog voort te sit, is ook kommerwekkend en voorspel 'n voortgesette eskalasie van die situasie.

« Escalade russe: Poutine en fait sa priorité » TELES RELAY
"Russiese eskalasie: Poetin maak dit sy prioriteit" TELES RELAY

Kommentators het gewys op Rusland se militêre eskalasie en Poetin se gebrek aan berou oor die inval van Oekraïne as kommerwekkende tekens vir internasionale veiligheid. Die eskalasie van spanning tussen Rusland en sy bure, asook met NAVO, laat vrese ontstaan ​​vir ’n militêre konfrontasie wat in oorlog kan ontaard. Dit is dus belangrik dat internasionale leiers saamwerk om die situasie te ontlont en 'n vreedsame oplossing vir die konflik te vind.

"'n Nuwe dodelike aardbewing hou die Turkse inwoners gevange"