"Toyota en Honda kondig rekordloonverhogings in Japan aan"

"Toyota en Honda kondig rekordloonverhogings in Japan aan"

 

"Toyota en Honda kondig rekordloonverhogings in Japan aan"

Toyota en Honda gee die grootste salarisverhogings in dekades

Toyota en Honda, twee van Japan se grootste motorvervaardigers, het rekordloonverhogings vir hul werkers aangekondig, in reaksie op eise van vakbonde namate pryse in die land styg. Die stap is des te meer betekenisvol aangesien Japan se inflasiekoers tans op die hoogste vlak in meer as 40 jaar is, wat druk op besighede en owerhede plaas om Japannese burgers te help om hul koopkrag te behou.

Toyota het aangekondig dat hy op vakbonde se eise vir betaling en bonusse sal reageer, wat die lone van sy werkers sal verhoog, die grootste verhoging in 20 jaar. Die maatskappy het geweier om verdere besonderhede van hierdie ooreenkoms te gee. Honda het op sy beurt aangekondig dat hy “ten volle gereageer” het op vakbonde se eise vir loonverhogings en bonusse, wat lone met 5% verhoog het, die grootste verhoging sedert 1990 en die inflasiekoers van die Japan oorskry het.

« Toyota et Honda annoncent des hausses salariales record au Japon » TELES RELAY
"Toyota en Honda kondig rekordloonverhogings in Japan aan" TELES RELAY
« Toyota et Honda annoncent des hausses salariales record au Japon » TELES RELAY
"Toyota en Honda kondig rekordloonverhogings in Japan aan" TELES RELAY

Die redes vir die loonverhogings is onduidelik, maar dit volg op 'n moeilike tydperk vir die Japannese ekonomie, getref deur wegholinflasie, stagnante groei en 'n krimpende arbeidsmag. Hierdie loonverhogings kan 'n teken wees van ekonomiese herstel, en kan 'n positiewe impak op die Japannese motorbedryf hê, benewens om eerlike gesprekke tussen werkers en die bestuur van elke maatskappy te bevorder.

Loonverhogings in reaksie op stygende pryse

In Japan hou maatskappye gewoonlik weke lank loononderhandelinge met vakbonde voordat hulle hul besluite omstreeks middel Maart bekend maak. Toyota en Honda het vanjaar loonverhogings vroeër as gewoonlik aangekondig. Die stap het gekom nadat amptelike syfers wat verlede maand vrygestel is, getoon het Japan se inflasiekoers was op die hoogste vlak in meer as 40 jaar.

Inderdaad, hierdie loonverhogings is 'n direkte reaksie op stygende pryse en die stygende lewenskoste in Japan. Japannese werkers het gesien hoe hul koopkrag afneem, en hierdie loonverhogings kan help om daardie neiging om te keer.

Ruimer loonbeleide om die ekonomie te laat herleef

Japannese premier, Fumio Kishida, het 'n beroep op maatskappye gedoen om lone te verhoog om mense te help wat met stygende pryse sukkel. In Januarie het die eienaar van die Uniqlo-modeketting, Fast Retailing, ook aangekondig dat hy die salarisse van personeel in sy land van herkoms met tot 40% sal verhoog.

Hierdie meer vrygewige loonbeleide kan help om Japan se ekonomie te laat herleef, wat vir dekades gestagneer het weens stygende pryse en lone. Wêreldwye inflasie het egter die afgelope maande gestyg namate lande pandemieverwante beperkings verlig het en oorlog in die Oekraïne energiepryse laat styg het.

In Desember 2021 het Japan se kernverbruikerspryse met 4% gestyg van 'n jaar tevore, dubbel die Bank of Japan se teikenvlak en die hoogste koers in 41 jaar. Hierdie hoë inflasie het gelei tot 'n toename in die lewenskoste in Japan, wat werkers en vakbonde aangespoor het om loonverhogings te eis.

Vir besighede kan loonverhogings ook 'n manier wees om hul arbeidsmag in stand te hou in die lig van verhoogde mededinging om talent, veral met tegnologiemaatskappye en beginnerondernemings. Loonverhogings kan ook help om produktiwiteit te verbeter deur werkersmotivering te verhoog.

« Toyota et Honda annoncent des hausses salariales record au Japon » TELES RELAY
"Toyota en Honda kondig rekordloonverhogings in Japan aan" TELES RELAY

Geteikende loonverhogings vir jong werkers

Die loonverhogings wat Honda aangekondig het, is bedoel om jonger werkers te help, wat die swaarste getref is deur die stygende lewenskoste. Inderdaad, volgens 'n Honda-woordvoerder, sal die ekstra geld grootliks aan jonger werknemers uitgedeel word namate beginsalarisse verhoog word. Hierdie maatreël kan help om jong werkers te lok en te behou, wat toenemend aangetrokke is tot tegnologiese poste.

Rekord loonverhogings in die motorbedryf

Die loonverhogings wat Toyota en Honda aangekondig het, is die grootste in Japan se motorbedryf in dekades. Hierdie besluit kan 'n beduidende impak op die hele bedryf hê en ander maatskappye aanmoedig om hul voorbeeld te volg.

« Toyota et Honda annoncent des hausses salariales record au Japon » TELES RELAY
"Toyota en Honda kondig rekordloonverhogings in Japan aan" TELES RELAY

Boonop kan loonverhogings van Toyota en Honda ook Japan se posisie as 'n hoëgehalte-vervaardigingspilpunt in die globale motorbedryf versterk. Albei motorvervaardigers het 'n lang geskiedenis van innovasie en die ontwikkeling van gevorderde tegnologieë in die motorbedryf, en hierdie loonverhogings kan hulle help om hul leiersposisie in die bedryf te behou.

Ten slotte is die loonverhogings wat Toyota en Honda aangekondig het 'n teken van ekonomiese herstel en van maatskappye se begeerte om in die behoeftes van werkers te voorsien. Hierdie loonverhogings kan help om die Japannese ekonomie ’n hupstoot te gee, produktiwiteit te verbeter en Japan se posisie as ’n wêreldleier in die motorbedryf te versterk.

"Chinese ondersteuning vir Rusland in die Oekraïense oorlog: 3 sleutelpunte"