Meer as 150 onwettige arrestasies in Kameroen: die NRO Mandela Centre International veroordeel en vra vir hul vrylating

Meer as 150 onwettige arrestasies in Kameroen: die NRO Mandela Centre International veroordeel en vra vir hul vrylating

In Kameroen veroordeel die NRO Mandela Centre International die arrestasies, aan die begin van die maand, van meer as 150 burgerlikes deur die verdedigings- en veiligheidsmagte in vyf dorpe in die departement Mémé, in die Engelssprekende streek van die Suidwes .

1. Onwettige en arbitrêre arrestasies

Vir die NRO is hierdie arrestasies onwettig en arbitrêr en dit vra vir die onmiddellike vrylating van hierdie inwoners. Volgens haar was dit hoofsaaklik jong mense en ’n paar bejaardes, altesaam nagenoeg 160 mense, wat Donderdag 2 Maart in hegtenis geneem is.

In sy inligtingsnota praat die organisasie van etlike honderde soldate wat die dorpies Matoh, Kindongi, Mbonge-Batoke, Mboh-Barombi en Ediki vroegoggend van die distrikte Mboge en Konye toegeslaan het. Die operasies het plaasgevind ná 'n veroordeling deur die prefek van die Mémé-afdeling. Meer besonderhede hier.

2. Geaffekteerde dorpe en omstandighede

organisasie praat van etlike honderde soldate wat vroegoggend in die dorpies Matoh, Kindongi, Mbonge-Batoke, Mboh-Barombi en Ediki, in die distrikte Mboge en Konye, ​​toegeslaan het. Die operasies het plaasgevind ná 'n veroordeling deur die prefek van die Mémé-afdeling.

3. Gevolge en aanklagte

Volgens Jean-Claude Fogno, permanente uitvoerende sekretaris van die Mandela Centre International-organisasie, is die inwoners eers na die Kumba-gendarmerie geneem. Slegs veertien van hulle is deur 'n militêre landdros aangekla vir "terrorisme, aandadigheid aan terrorisme, vervaardiging van tuisgemaakte wapens en die ondermyning van die interne veiligheid van die staat".

4. Oortredings van internasionale humanitêre reg

Internasionale humanitêre reg beskerm burgerlikes in tye van oorlog en vereis dat partye tot konflik voorsorgmaatreëls tref om burgerlike lyding tot die minimum te beperk. Massa-arrestasies en arbitrêre aanhoudings skend hierdie fundamentele beginsels. Verdedigings- en veiligheidsmagte moet verseker dat burgerlikes beskerm en menslik behandel word.

5. Impak op plaaslike gemeenskappe

Massa-inhegtenisnemings en aanhoudings het 'n groot impak op plaaslike gemeenskappe, veral die families van diegene wat in hegtenis geneem is. Gesinne word dikwels sonder nuus oor hul geliefdes en sonder inligting oor hul lot gelaat. Dit skep 'n atmosfeer van vrees en wantroue, wat konflikoplossing nog moeiliker maak.

6. Vra vir die vrylating van aangehoudenes

Die Mandela Centre International eis die onmiddellike vrylating van diegene wat onwettig in hegtenis geneem en aangehou is, asook die waarborg van hul reg op 'n regverdige verhoor. Kameroense owerhede moet hierdie arrestasies ondersoek en stappe doen om toekomstige oortredings van internasionale humanitêre reg te voorkom.

7. Pogings om die Engelstalige krisis op te los

La Engelse krisis in Kameroen vereis 'n politieke oplossing, nie 'n militêre een nie. Die regering en gewapende groepe moet in konstruktiewe dialoog betrokke raak om onderliggende kwessies op te los en die konflik te beëindig. Die internasionale gemeenskap moet ook sy steun verleen om 'n volhoubare en inklusiewe vredesproses te fasiliteer.

Die massa-arrestasies en arbitrêre aanhoudings deur die Kameroense verdedigings- en veiligheidsmagte is 'n flagrante skending van internasionale humanitêre reg. Dit is van kardinale belang dat die owerhede menseregte respekteer en 'n einde aan hierdie praktyke maak. Die oplossing van die Engelstalige krisis vereis 'n ernstige verbintenis van alle partye om 'n blywende en billike politieke oplossing te bereik.

Meer as 150 onwettige arrestasies in Kameroen: die NRO Mandela Centre International veroordeel en vra vir hul vrylating Mandela Centre International

“Yaoundé verwelkom 

die 1ste Nasionale Herwinningsbeurs in Kameroen »

Die massa-arrestasies en arbitrêre aanhoudings deur die Kameroense verdedigings- en veiligheidsmagte is 'n flagrante skending van internasionale humanitêre reg. Dit is van kardinale belang dat die owerhede menseregte respekteer en 'n einde aan hierdie praktyke maak. Die oplossing van die Engelstalige krisis vereis 'n ernstige verbintenis van alle partye om 'n blywende en billike politieke oplossing te bereik.