“Angelina Jolie-filantropie: 5 noemenswaardige liefdadigheidsprojekte van die ster”

“Angelina Jolie-filantropie: 5 noemenswaardige liefdadigheidsprojekte van die ster”

Angelina Jolie is 'n talentvolle aktrise en 'n skoonheidsikoon, maar sy is ook bekend vir haar betrokkenheid by baie humanitêre sake. Kyk na 5 van die ster se landmerk-liefdadigheidsprojekte wat 'n verskil in die wêreld gemaak het.

1. UNHCR Klandisiewaarde Ambassadeur

HCR - Déclaration d'Angelina Jolie, Émissaire du HCR, au camp de réfugiés de Domiz en Iraq

Sedert 2001 is Angelina Jolie 'n welwillendheidsambassadeur vir die Verenigde Nasies se Hoë Kommissaris vir Vlugtelinge (UNHCR). Sy het meer as 60 missies regoor die wêreld uitgevoer om die publieke bewustheid van die situasie van vlugtelinge te verhoog en te pleit vir hul beskerming. Kom meer te wete oor sy rol by UNHCR.

2. Jolie-Pitt-stigting

HCR - Iraq: La protection des civils est essentielle, alors que les combats s'intensifient à Tal Afar

In 2006 het Angelina Jolie en Brad Pitt die Jolie-Pitt-stigting geskep, wat humanitêre projekte regoor die wêreld ondersteun. Die stigting het inisiatiewe op die gebied van onderwys, gesondheid, bewaring en volhoubare ontwikkeling befonds.

3. Skool vir meisies in Kenia

L'ambassadrice de bonne volonté du Haut commissariat de l'ONU pour les réfugiés (HCR) Angelina Jolie visite le camp de réfugiés syriens de Zaatari en Jordanie l - Purepeople

In 2002 het Angelina Jolie die bou van 'n skool vir meisies in Kenia gefinansier. Die instansie verwelkom studente uit benadeelde agtergronde en bied aan hulle 'n gehalte-opleiding en dra sodoende by tot die bevryding van vroue in die streek.

4. Veg teen seksuele geweld in tye van oorlog

Angelina Jolie leads the praise of her 'partner' William Hague

In 2012 het Angelina Jolie met die voormalige Britse minister van buitelandse sake, William Hague, saamgespan om die Inisiatief vir die Voorkoming van Seksuele Geweld in Oorlog van stapel te stuur. Hierdie inisiatief het ten doel om openbare bewustheid te verhoog en geregtigheid vir slagoffers van seksuele geweld in konflikgebiede te bevorder.

5. Sentrum vir Ontheemde Kinders in Kambodja

Le temps est venu pour notre famille de comprendre" - Angelina Jolie au Cambodge

In 2003 het Angelina Jolie die Maddox Jolie-Pitt Foundation (MJP) in Kambodja gestig, 'n sentrum wat veilige hawe en opvoedkundige ondersteuning bied aan ontheemde en weeskinders in die land. Die fondasie
streef ook daarna om die omgewing te bewaar en volhoubare ontwikkeling in plaaslike gemeenskappe te bevorder.

Angelina Jolie het herhaaldelik haar verbintenis tot humanitêre oorsake en filantropie. Danksy haar projekte en haar bekendheid het sy daarin geslaag om bewustheid oor belangrike kwessies te kweek en om konkrete ondersteuning te bied aan diegene wat dit die nodigste het.
In my land, wanneer die Midde-Ooste genoem word, dink ons ​​hoofsaaklik aan konflikte en menslike lyding. Dit is onmiskenbaar dat talle gesinne in Irak, Sirië, Libië en Jemen konflikte ervaar waaraan hulle nie deelneem nie, onstabiliteit wat hulle nie kan beheer nie en ekstremisme wat hulle verwerp.

Tydens my besoeke hier word ek egter altyd getref deur die buitengewone waardigheid, veerkragtigheid, warmte, vrygewigheid en grasie van die mense van die Midde-Ooste. Ek wil graag die Irakse mense bedank vir hul vrygewigheid teenoor Siriese vlugtelinge en ontheemdes, veral die Irakse Koerdistan-streekregering, wat uitstaan ​​in terme van vlugtelingbeskerming.

Ek is verheug om teenwoordig te wees vir Eid-el-Fitr en wens die Irakse en Siriese volke en alle families in die streek en elders "Aid Mubarak" en "Jaznawa Piroz Bit".

Ek is in Irak soos Wêreld-vlugtelingdag volgende week nader. UNHCR sal Dinsdag nuwe syfers bekend maak wat toon dat die aantal ontworteldes en die lengte van hul ballingskap hoër as ooit is. Terselfdertyd lyk dit of politieke oplossings nie bestaan ​​nie, wat 'n vakuum skep wat humanitêre hulp nie kan vul nie.

Woorde soos “onvolhoubaar” kan nie die desperaatheid beskryf wat hierdie moeilike tyd kenmerk nie.

Dit is my derde besoek in ses jaar aan die Domiz-kamp. Die oorgrote meerderheid van sy inwoners is Siriese vroue en kinders.

Hulle lewens word opgehou weens die oorlog. Hulle kan nie huis toe gaan nie, hulle kan nie vorentoe beweeg nie, en elke jaar verminder hul hulpbronne vir die daaglikse lewe.

Vanoggend het ek twee weduwee moeders ontmoet. Hulle het albei hul mans tydens hul ballingskap as vlugtelinge verloor weens gesondheidskwessies wat andersins behandel kon word. Vandag sorg hulle albei vir vyf- en sewejariges wat ook lewensgevaarlike mediese toestande het.

Wetende dat die reaksie van UNHCR

« Angelina Jolie philanthropie : 5 projets caritatifs marquants de la star » TELES RELAY
"Angelina Jolie filantropie: 5 uitstaande liefdadigheidsprojekte van die ster" TELES RELAY

R tot die Siriese krisis verlede jaar slegs 50% befonds is en slegs 17% vanjaar, is die menslike gevolge tragies. Ons moenie ons koppe hieroor wegsteek nie.

Wanneer basiese hulp ontbreek, kan vlugtelinggesinne nie voordeel trek uit voldoende mediese sorg nie, vroue en meisies is kwesbaar vir seksuele geweld, baie kinders kan nie skool toe gaan nie en mis ons die geleentheid om in vlugtelinge te belê. sodat hulle nuwe vaardighede kan aanleer en hul gesinne kan ondersteun. .

Hierdie scenario is geldig vir Irak, Sirië en oral in die wêreld waar daar vlugtelinge en

"`