“Paul Kagame Volksmoord: Bestryding van Volksmoord Ontkenning en Ideologie in Rwanda”

1. Paul Kagame vra vir die bekamping van ontkenning van volksmoord

Rwandese president,paul kagame , het die internasionale gemeenskap aangemoedig om te veg teen ontkenning, revisionisme en toespraak haat gekoppel aan die volksmoord. Hy het die gevaarlikheid van hierdie pogings om die waarheid te verberg onderstreep en aangedring op die belangrikheid daarvan om eenheid vir 'n beter toekoms te kweek en te bewaar.

RDC-Rwanda : Kagame accuse Tshisekedi d'utiliser la crise du M23 pour retarder la présidentielle – Jeune Afrique

2. Herdenking van die 29ste herdenking van die 1994-volksmoord

By 'n geleentheid ter viering van die 29ste herdenking van die 1994 Volksmoord teen die Tutsi's, het Kagame kommer uitgespreek oor die volharding geweld en haatspraak in die streek. Hy het ook gepraat van die internasionale gemeenskap se onverskilligheid teenoor hierdie probleme.

24 avril : Commémoration du génocide arménien - Licra - Antiraciste depuis 1927

3. Die situasie in die ooste van die Demokratiese Republiek van die Kongo

Kagame se opmerkings het verwys na die situasie in die ooste van die Demokratiese Republiek van die Kongo, waar etniese Kongolese Tutsi's geteiken word in gevegte tussen regeringsmagte en M23-rebelle. Rwanda is ook bekommerd oor die teenwoordigheid van Rwandese rebelle uit Demokratiese Magte van vrylating van Rwanda (FDLR) In die streek.

RDC: carte des provinces

4. Die belangrikheid daarvan om revisionisme en ontkenning te beveg

Paul Kagame het die noodsaaklikheid beklemtoon om teen revisionistiese ideologieë en volksmoordontkenning te veg, aangesien dit bydra tot die herhaling van die geskiedenis. Hy het 'n beroep op die internasionale gemeenskap gedoen om op te tree om te verhoed dat sulke gruweldade weer gebeur.

Senaat soek goedkeuring van beleid om ontkenning van volksmoord te bekamp | Die Stem van die Rwandese Diaspora

5. Herdenkings van die volksmoord in Rwanda

Gedenkseremonies is regdeur die land om die slagoffers van die volksmoord te vereer. President Kagame en presidentsvrou Jeannette Kagame het die hoofgeleentheid by die Kigali-volksmoordgedenkteken bygewoon, waar meer as 250 000 slagoffers begrawe is. Die "Vlam van Herinnering" is aangesteek en sal vir 100 dae brand as 'n simbool van hoop.

Kigali Genocide Memorial—African Center for Peace | MASS Design Group

Ten slotte is dit noodsaaklik om die geskiedenis te onthou en aksie te neem om ontkenning, revisionisme en die retoriek van h
Voor kolonisasie is die sub-streek deur konings regeer.

Die omvang van die koninkryk is op twee maniere bepaal: deur die volgorde van aankoms van 'n volk op die toneel en deur hul vermoë om nuwe gebiede te verower.

 "Mense het deur hierdie ruimte beweeg en hulle gevestig waar hulle weiding gevind het vir vee of grond om te bewerk," verduidelik professor Jean Kambayi Bwatshia, geskiedenisonderwyser by die Nasionale Pedagogiese Universiteit van Kinshasa.

Tydens die Berlynse konferensie in 1885 het die sny van grense die konfigurasie van die streek verander.

 “Om oor die grense tussen die lande te besluit, was dit nodig om op natuurlike grense gegrond te wees, maklik om op te spoor”, verduidelik dr. Eric Ndushabandi, navorser by die Sentrum vir Navorsing en Dialoog vir Vrede in Kigali.

 “In hierdie spesifieke geval was dit dus nodig om die grense van wat die koninkryk van Rwanda was na vulkane, berge, mere en riviere te verskuif,” voeg hy by.

'n Oos-Afrikaanse mag sal ontplooi word in

Skielik het families hulle aan beide kante van die grens geskei gevind terwyl hulle hul tale, hul kulture en hul lande behou het.

 “Dit is hoe sommige Rwandophone Zairians genoem sal word, want hulle praat die Kinyarwanda »; verduidelik Eric Ndushabandi.

Die bestuur van plaaslike mag deur die setlaars het bygedra tot spanning tussen die meerderheidsvolke, die Hutu's en die Tutsi's, wat in die minderheid was.

Professor Bwatshia voer aan dat “die probleme van hierdie geografiese ruimte spruit uit die vyandskap, die behoefte aan wraak en die haat rondom die bloedige stryd om mag. »

Hy illustreer sy opmerkings met die etniese geweld van 1959 tot 1961 wat die Hutu-meerderheid toegelaat het om die bewind oor te neem en lede van die Tutsi-minderheid gedwing het om in buurlande te skuil.

Hierdie konflikte van die verlede het aanleiding gegee tot vooroordele wat vandag nog tussen plaaslike gemeenskappe sirkuleer, wat aan die een of ander kamp die bedoelings verleen om die ruimte en die rykdom van die ander in te val, verduidelik 'n verslag deur die NRO internasionale Interpeace oor die manipulasie van identiteite in die Groot Mere-streek.

Die verslag is in Oktober 2013 gepubliseer. Dit wys ook op die manipulasie van hierdie stereotipes deur politici, wat sodoende 'n etno-politieke konflik skep.

Hierdie vooroordele verwring die persepsie van die ander en versterk die vrees vir 'n mens se naaste. Dit skep 'n sekere wantroue tussen die bevolkings.