6 stappe om 'n skoolmaat wat slagoffer van afknouery is te help

6 stappe om 'n skoolmaat wat slagoffer van afknouery is te help

 

Vind uit hoe om skoolboelies te beveg en help 'n mede-slagoffer. Saam kan ons 'n verskil maak.

Skoolafknouery raak baie studente en kan rampspoedige gevolge hê op hul welstand en akademiese sukses. Hoe om hierdie verskynsel te identifiseer en 'n mede-slagoffer te help? Hier is 'n paar wenke om beter te verstaan ​​en op te tree in die aangesig van skoolafknouery.

  1. Verstaan ​​skoolboelies Dit is 'n ware plaag van die alledaagse lewe, wat baie studente regoor Frankryk raak. Dit is herhaalde geweld, fisies, sielkundig of verbaal, in die skoolomgewing, dikwels gepleeg deur 'n groep individue teen 'n klasmaat. Sosiale media het ook aanleiding gegee tot kuberafknouery, wat vinnig viraal en konstant kan word.
  2. Die gevolge van skoolafknouery Die gevolge vir fisiese en geestelike gesondheid is baie ernstig. Onder hulle kan ons afwesigheid, uitval uit die skool, geheue- en konsentrasieprobleme, die konstante gevoel van onsekerheid, die daling in skooluitslae, sosiale en verhoudingsisolasie, skool- en sosiale fobie, angs-depressiewe versteurings, gewelddadige en selfmoordgedrag, noem. ens.6 étapes pour aider un camarade victime de harcèlement scolaire TELES RELAY
  3. Hoe om te reageer op skoolafknouery? As 'n getuie van 'n situasie van skoolafknouery, is dit van kardinale belang om met 'n vertroude volwassene te praat, of dit nou 'n ouer, onderwyser of skoolhoof is. Kommunikasie is noodsaaklik om teen hierdie plaag te veg en die slagoffers te help.
  4. Oplossings om te vermy Dit is belangrik om te vermy om self die probleem op te los, wraak te neem of tot geweld te wend. Die doel is om lewensvatbare oplossings te vind en volhoubare, sonder om te buig tot die vlak van die teisteraars.
  5. Skoolboelie-blitslyne As jy 'n getuie van skoolboelies of self 'n slagoffer is, is daar gratis hulpnommers, soos 30 20 om gevalle van skoolafknouery aan te meld, en 30 18 vir hulp met kuberafknouery.
  6. Bewusmaking en opvoeding teen afknouery Dit is belangrik om bewustheid te kweek en studente, onderwysers en ouers op te voed oor skoolonderdrukking, om 'n gesonde en sorgsame skoolomgewing te skep. Deelname aan voorkomingsveldtogte, die organisering van werkswinkels of konferensies is alles moontlike aksies om hierdie plaag te beveg.6 étapes pour aider un camarade victime de harcèlement scolaire TELES RELAY
  7. Die rol van skoolbemiddelaars Skoolbemiddelaars kan 'n sleutelrol speel in die voorkoming en bestuur van situasies van onderdrukking. Hulle is opgelei om te luister, te adviseer en studente in probleme te ondersteun, asook om konflikte vreedsaam op te los.
  1. Moedig empatie en ondersteuning onder studente aan Die bevordering van 'n klimaat van wedersydse hulp en ondersteuning onder studente is noodsaaklik om skoolonderdrukking te voorkom. Moedig studente aan om te praat, na ander te luister en mekaar te ondersteun wanneer nodig.6 étapes pour aider un camarade victime de harcèlement scolaire TELES RELAY
  2. Die verantwoordelikheid van skole Skole het 'n belangrike rol om te speel in die stryd teen afknouery. Hulle moet duidelike beleide instel om situasies van onderdrukking te voorkom, op te spoor en te bestuur, asook studenteslagoffers te ondersteun en die oortreders te sanksieer.
  3. Samewerking tussen ouers, onderwysers en studente Noue samewerking tussen ouers, onderwysers en studente is noodsaaklik om effektief teen skoolonderdrukking te veg. Deur saam te werk, is dit moontlik om 'n veilige en inklusiewe skoolomgewing vir almal te skep.6 étapes pour aider un camarade victime de harcèlement scolaire TELES RELAY

Dit is 'n ernstige probleem wat baie studente raak en dramatiese gevolge op hul welstand en akademiese sukses het. As getuie, kameraad of ouer is dit van kardinale belang om bewus te word van die omvang van die verskynsel en om op te tree om die slagoffers te ondersteun en nuwe situasies te voorkom. Saam kan ons help om skole te skep waar elke student veilig en gerespekteer voel.

5 wenke om argumente tussen paartjies te vermy